Hvad er WordPress ?

WordPress er software, som er lavet for at gøre det nemmere, at opsætte blogs og hjemmesider. Ved at bruge WordPress slipper man for at kode hele hjemmesiden selv, og man skal i virkeligheden kun sørge for det mest basale som er indholdet.

I fagsprog kaldes WordPress et CMS (Content Management System)

I fagsprog kaldes WordPress et CMS (Content Management System)I fagsprog kaldes WordPress et CMS (Content Management System). Altså et system der gør at du kan styre indholdet på din blog. Det er et system som er helt gratis at benytte, fordi der er mange der frivilligt har siddet og lavet alt kodningen bag systemet, og de arbejder stadig på at udvikle det så det hele tiden bliver bedre. Det er med andre ord et open source. Selvom det er gratis kan man stadig godt støtte WordPress økonomisk. De tager glædeligt i mod donationer, der hjælper med at gøre systemet endnu bedre.

WordPress kan bruges til alt

WordPress kan bruges til altI dag bliver WordPress ikke kun brugt til at lave blogs. Det bliver brugt til nyheder, tv og video, webshops og meget mere. Der er ikke rigtig nogle grænser for hvad man kan lave med WP systemet idag. Det der har været med til at udvide grænserne for hvad man kan lave med WP systemet, er de mange plug-in der også er bliver udviklet og opdateret løbende. Det er vigtigt at nævne, at selvom muligheder kan virke uendelige, så er WordPress lavet for at holde det hele meget simpelt.

Hvis du vil vide mere om plug-in læs: Hvad er et plug-in?
Besøg WordPress officielle hjemmeside: wordpress.org

Millioner af temaer

Hvis du er bange for at du ikke kan få en unik blog, så frygt ikke! for der er masser af temaer, som både er gratis, men der findes også masser der koster penge. Betaler du for et tema, for du selvfølgelig også et mere unikt design med flere muligheder.

Der er mange sider der tilbyder download af temaer, det mest kendte site er themeforest.net. det er som navnet siger en skov af temaer og du vil aldrig nå at kigge dem alle sammen igennem, men du vil helt sikkert finde det tema der passer dig.

Du kan også følge med i vores blog, hvor vi jævnligt anbefaler både gratis og ikke gratis temaer.

WordPress er verdens største og mest brugervenlige platform inden for webudvikling og så er det gratis for alle!

Hjemmesider tager lang tid at lave, og vil du have den udviklet af en professionel, kan du selv vedligeholde den efterfølgende. Privatpersoner og mindre virksomheder kan ikke overskue at skulle sætte sig ind i sådan et system, derfor kan du med fordel benytte freelance designere, der kan ordne alt det grundlæggende for dig!

Læs her hvorfor vi mener vi er specialister i WordPress.

WordPress kan bruges som blog, hjemmeside eller begge dele

WordPress kan bruges som blog, hjemmeside eller begge dele. WordPress er efterhånden er et meget kraftfuldt og omfattende system, som i dag bruges af store virksomheder. F.eks. benytter CNN, BBC America, SONY Music og PlayStationsig af WordPress på dele af deres hjemmesider.

WordPress startede som et simpelt blog-system

WordPress startede som et simpelt blog-system, i dag har udviklingen ændret systemet så det også bruges til hjemmesider. WordPress kan sammenlignes med andre hjemmeside-systemer som eksempelvis Joomla, Drupal og Concrete5.

Der er flere fordele ved WordPress over andre platforme, såsom let navigation, overskuelig indholdsstyring og høj brugervenlighed. WordPress anvendes af flere hundredtusinder mennesker overalt i verden, og du vil derfor næsten altid kunne google løsningerne på de udfordringer du støder på, og som derfor kan hjælpe dig videre.

Skal i også have en WordPress hjemmeside ?

Hvordan bruger du WordPress?

WordPress er et CMS og står for “Content Management System”. WordPress er altså et system, som kan bruges til at organisere og styre indhold på din hjemmeside. Det kan sammenlignes med en kasse træklodser.

Du vælger selv hvad og hvordan du vil bygge din hjemmeside, og du kan frit vælge mellem en masse forskellige “klodser”. “Klodser” skal i denne sammenhæng forståes som forskellige “plugins”. Disse “plugins” findes der tusindvis af på nettet, og de kan ofte hentes og tilføjes helt gratis til din hjemmeside.

Via kontrolpanelet i WordPress kan du installere disse plugins og styre, hvor på din side de skal bruges. Et meget populært WordPress plugin kunne f.eks. være “Contact form 7“, som gør det nemt for dig at oprette funktionelle kontaktformularer på din hjemmeside eller blog.

WordPress Themes & Templates – Find det perfekte WordPress Theme til din side

Find det perfekte WordPress Theme til din sideWordPress er i dag ét af de allermest brugte og allermest populære såkaldte CMS’er (Content Management Systems). Oprindeligt var WordPress designet som et blogværktøj, men efter mange års udvikling, står vi nu med et fuld brugbart CMS.

Så uanset om du vil starte en blog, lave en personlig hjemmeside, eller endda designe et website til dit firma, er WordPress det bedste værktøj.

Noget af det der gør WordPress så brugbart og vellidt

Noget af det der gør WordPress så brugbart og vellidtNoget af det, der gør WordPress så brugbart og vellidt blandt folk, der laver hjemmesider, er at alt indhold på siden er skilt ud fra designet. Det er derfor lynhurtigt og nemt at skifte hele sin hjemmesides design ud, på få minutter.

Som udgangspunkt kræver det få klik, så er man kørende, med samme indhold i nye klæder.

Hvorfor vælge WordPress ?

Den teknik WordPress bruger

Den teknik WordPress brugerDen teknik WordPress bruger, til at vise indhold igennem, er et såkaldt template eller en skabelon, der kaldes for et WordPress themes (eller temaer på dansk).

Et WordPress theme er en pakke med filer.

Filer specialdesignet af en webdesigner og lagt til download på nettet. Enten helt gratis, eller for de flotteste med professionelt udtryk, til en overkommelig pris.

Det er super-enkelt at installere et nyt WordPress theme

Det er super-enkelt at installere et nyt WordPress themeDet er super enkelt at installere et nyt WordPress theme. Man downloader det ønskede tema i en pakke, kaldet en zip-fil og uploader den til sin egen WordPress-installation.

Det uploades under ”Udseende” i WordPress-administrationen. Nogle temaer er som de er, mens andre er meget fleksible, De kan tilpasses i meget høj grad. De sidste kræver naturligvis lidt arbejde med at sætte op efter ens ønsker.

Inden du kaster dig over at anskaffe et nyt theme til din WordPress-hjemmeside

Inden du kaster dig over at anskaffe et nyt theme til din WordPress-hjemmesideInden du kaster dig over at anskaffe et nyt theme til din WordPress-hjemmeside, er der et par ting du skal tænke over.

Ellers ender du nemt med at bruge rigtig meget tid – og eventuelt også penge på forkerte temaer.

Først og fremmest er det vigtigt at overveje hvilken type hjemmeside du har. Derefter så finde et theme, der er designet til netop dette, aktuelle formål.

Er du fotograf findes der WordPress themes der er designet specifikt til dette formål

Er du fotograf findes der WordPress themes der er designet specifikt til dette formålEr du fotograf og vil gerne præsentere dine billeder, så findes der WordPress themes der er designet specifikt til dette formål. Det samme gælder for portfolios for designere, blog-temaer til dig der skriver meget, eller CV-temaer til dig der søger job. Der er i hundredvis af andre specialdesigns.

Er det en virksomhed, du laver hjemmeside til, er det helt klart også værd at kigge efter et design, der passer ind i stilen, du leder efter.

Andre vigtige overvejelser

Andre vigtige overvejelserAndre vigtige overvejelser er f.eks. at kigge efter om themet er oversat til dansk, eller er kodet, så man selv nemt kan gøre dette. Der er ikke noget så uprofessionelt som en flot dansk hjemmeside, med engelske udtryk hist og pist.

Vi anbefaler ligeledes at man går efter et WordPress theme, hvor firmaet bag yder support, når eller hvis man får brug for hjælp. Endelig er det vigtigt at vælge et theme, der er responsivt, så det tilpasser sig iPad, smartphone eller hvilken som helst enhed folk efterhånden bruger til at surfe på nettet med.

Når du arbejder med søgemaskineoptimering i WordPress

Når du arbejder med søgemaskineoptimering i WordPress, er der forskellige optimeringer du kan foretage, der gør din blog mere gæstfri overfor søgemaskiner. Udover generelt at optimere dit indhold i dine indlæg og på dine sider, kan du downloade og installere forskellige plugins, der på hver sin måde forbedrer SEO på din WordPress blog.

Yoast SEO er et plugin, som giver dig mulighed for at tilføje mere information til hvert individuelt indlæg

Yoast SEO er et plugin, som giver dig mulighed for at tilføje mere information til hvert individuelt indlæg eller side og samtidigt styrke den interne linkstruktur. Yoast SEO placerer, som navnet antyder, individuel information til et specifikt sted i din blog. Du placerer blot en widget, hvor du vil have informationen. Der er ingen begrænsninger på hvor meget indhold du kan placere i din sidebar med dette plugin, det kan indeholde alle typer indhold du kan sætte op med HTML, såsom kilde links, facts, billeder eller enhver anden type af information, der er vigtig for indlægget, som du måske ikke kan finde anden måde at integrere i indlægget.

Hvis du f.eks. har et indlæg hvor du har skrevet vidt og bredt…..

Hvis du f.eks. har et indlæg hvor du har skrevet vidt og bredt om dagligvarebutikker kan du, i stedet for at lave links i brødteksten, med dette plugin liste dine links, til de forskellige dagligvarebutikker, i din sidebar, som i dette indlæg. Dette øger læsbarheden af teksten, uden at gå på kompromis med SEO, frem for at have et hav af links spredt ud i teksten, som f.eks. Wikipedia gør det, hvilket ofte gør deres tekster sværere at læse.

Der findes mange typer plugins, der giver dig mulighed for at lægge specielt information i titlen og Meta

Der findes mange typer plugins, der giver dig mulighed for at lægge specielt information i titlen og Meta beskrivelsen, dog er dette plugin fordelagtig, fordi de informationer du skriver i felterne, følger kun det enkelte indlæg og side. Dette giver din blog en ekstra dimension, som både har en positiv effekt overfor dine læsere, men også i forbindelse med søgemaskineoptimering.

WordPress er et fantastisk open source system

WordPress er et fantastisk open source system. Hvorfor? Fordi der findes tusindevis af ressourcer, som kan bruges til at gøre din hjemmeside bedre. På den nemme måde.

Her på siden finder du en komplet liste over ressourcer, som du kan bruge, til at lave en professionel WordPress hjemmeside.. Listen indeholder ressourcer, som er alt fra udbydere af designs til hjælpe-centraler.

WordPress Theme-sites

 • StudioPress.com er kendt for at lave WordPress themes i allerhøjeste kvalitet. Deres themes er minimalistiske og meget simple. Alle StudioPress themes er mobiloptimerede, responsive og har en positiv effekt på load-tider. Det virker bare – that’s all.
 • Themeforest.net – et fantastisk sted at lede efter themes. Ikke nok med at priserne er ‘mere end fair’, så er der også mange tusinde WordPress Themes at vælge imellem. Alle themes på ThemeForest.net er ikke ens, da de er udviklet af forskellige programmører/virksomheder.
 • WooThemes.com. WooThemes er uden tvivl et af de største sites, hvor man kan købe WordPress Themes. De har såmænd ikke flere hundrede themes, men de themes de har, fungerer bare. Deres ‘theme editor’ (der hvor du ændrer i indstillingerne på designet), er utrolig nem at finde ud af. Deres Themes bærer præg af at være amerikanske, men det er ikke i en så høj grad, at det påvirker negativt.
 • Elegantthemes.com. Fine themes – godt optimerede, og nemme at redigere. Der er delte meninger om Elegantthemes. Nogle kan lide deres themes, andre kan ikke. Kan du lige dem, så køb dem – de fungerer udemærket og er billige. Over 80 themes for under 70 dollars. Det er billigt.
 • Themify.me. En anderledes ‘spiller’ på markedet. Themify sælger deres egne themes, som ligner hinanden i opbygningen – et meget moderne design, med store billeder og ‘hover’-effekter (markør-effekter). Alle Themify themes koster 79 dollars.
 • WordPress.org. Her kan du hente gratis WordPress Themes. Standarden er ikke specielt høj – men har du brug for et simpelt theme, der ikke skal kunne det store, er WordPress.org et fint alternativ til betakings-themes.

WordPress Plugin-sites

 • CodeCanyon.net. CodeCanyon er en del af EnvatoMarket, som også står bag Themeforest. CodeCanyon.net har det samme koncept som themeforest – en masse plugins fra forskellige programmører/virksomheder. Det er ofte billigt, der er tusindevis af plugins at vælge mellem, og så er der gode muligheder, for at gøre et godt køb.
 • WPMUDEV.org. Denne side skiller sig ud fra mængden. Siden har plugins med fokus på at ‘udvikle dit site’ med brugervenlige funktioner. F.eks: ‘Protected Conent’, ‘Membership’, ‘Slide In’, ‘In Post Ads’, m.v. Tag et kig – man får altid nye ideer.
 • WordPress.org. Tusindevis af gratis plugins. Standarden er ikke specielt høj – nogle plugins kan være en nitte (ikke virker optimalt). De fleste gør dog – og derfor er dette en udemærket side at finde plugins på.

Tools

 • Google Analytics. Det er vigtigt, at du har data på dine besøgende. Du får ikke et bedre program til at analysere din hjemmesides statistikker, end Google Analytics.
 • Hellobar.com. Tilføjer en ‘bjælke’/’bar’ til toppen af din side, hvor du kan have en meddelelse stående. Simpelt og nem at ændre i.

Tekniske tools

 • FileZilla. Skal du rode ved din hjemmesides koder? FileZilla er det bedste FTP program på markedet – endda helt gratis.

Blogs.

 • WPLift.com. En stor hjemmeside om WordPress – themes, plugins, forum, m.v. Engelsk.
 • WPBeginner.com. Engelsk side om WordPress, med fokus på dig som nybegynder.

Hosting.

 • Meebox.net. Meebox har nogle af markedets laveste priser, og samtidig en fantastisk support – med live chat, support tickets, m.v.
 • UnoEuro.com. UnoEuro har billige priser og stabile servere. UnoEuro er velegnet til danske, såvel som udenlandske domæner.

Outsourcing.

 • Upwork.com På Upwork kan du finde freelancere i hele verden, som kan hjælpe dig med grafiske, administrative, og mange andre opgaver. Brug det her link og få 50 USD i opstartsbonus.

WordPress plugins

Her på siden kan du se en liste over anbefalede WordPress Plugins. Listen er opdelt efter kategorier, så du nemmere kan finde rundt i de forskellige plugins.

Køb af plugins, brugen af dem, samt vores anbefalinger, er ikke altid opdaterede – og står for egen regning.

WordPress SEO by Yoast

Et af de mest anvendte plugins til WordPress, som har relevans til søgemaskineoptimering. WordPress SEO by Yoast giver dig effektive værktøjer, så du hurtigt kan ændre din hjemmesides sidetitler, beskrivelser, samt keywords. Såfremt du ikke har andre plugins der ‘erstatter’ dette plugin, er WordPress SEO by Yoast et must.

SEO Friendly Images

SEO Friendly Images tilføjer alt og titel attributter til dine billeder. At udfylde sine alt og titel attributter, øger chancen for flere besøgende fra søgemaskinerne. Det optimale er selv at optimere sine billeder manuelt – men får du det ikke gjort, så brug i det mindste dette plugin.

Quick Cache (Speed Without Compromise)

Et simpelt plugin, som gør din side hurtig. Når dine kunder har besøgt din side en gang, bliver de næste gange de er på siden, meget hurtigere. Quick Cache taget en såkaldt ‘cache’ af din side, som gør, at næste gør kunden besøger din hjemmeside, loader den betydeligt hurtigere. Simpelt at opsætte – hvorfor ikke?

Pay with a Like

Føler du, at du giver for meget væk på din hjemmeside? Synes du så at betaling er for meget at forlange? ‘Pay with a Like’-pluginnet giver dig mulighed for at sætte en ‘Vil du læse mere skal du give et like, Tweet eller Plus’-boks, ind på din hjemmeside. Et anderledes plugin. Brug det med omtanke – det kan være genialt, men det kan også få dine besøgende til at flygte.

WordPress Backup to Dropbox

Har du backup af din hjemmeside? Det er vigtigt. Tænk hvis hele din hjemmeside forsvandt.. forfærdeligt, ikke? Det kommer aldrig til at ske, hvis du bruger WordPress Backup to Dropbox. Pluginnet tager automatisk backup af din hjemmeside, så du kan sove trygt om natten. Pluginnet indeholder flere indstillingsmuligheder.

Akismet

Har du allerede en stor hjemmeside, ved du det. Har du ikke – så kommer du til at vide det. Når du begynder at få besøgende og indgående links til din hjemmeside, følger der også noget andet med: spam-kommentarer. Det tager lang tid, hvis du selv skal slette alle spam-kommentarer. Lad Akismet gøre det for dig.

Google Analytics by Yoast

At have Google Analytics integreret på din hjemmeside, er uhyre vigtigt. Vil du vide hvor dine besøgende kommer fra? Hvilke sider de klikker væk fra? Og i det hele taget – hvor mange besøgende du har? Brug Google Analytics by Yoast, som hjælper dig med at implementere Analytics på din hjemmeside – på en simpel måde.

Contact Form 7

Det mest anvendte kontaktformular-plugin til WordPress hjemmesider – downloadet over 22 millioner gange. Pluginnet laver en simpel kontaktformular – som du kan ændre i – og sætte ind på din hjemmeside. Du kan sætte kontaktformularen ind flere steder på din hjemmeside, blot ved hjælp af en såkaldt ‘shortcode’ (et lille stykke kode, du placerer der, hvor du vil have kontakformularen).

WordPress themes / designs

Genesis Framework – WordPress Theme

Genesis Framework er et anderledes theme. Det har ingen ekstraordinære funktioner, særlige indstillingsmuligheder, eller lignende. Det er helt simpelt – helt plain. Naturligvis skal du ikke bruge Genesis Framework hvis du vil lave en stor hjemmeside, som har hundredevis af funktioner. Skal du derimod lave en simpel blog, er Genesis Framework helt perfekt.

X – The Theme – WordPress Theme

X – The Theme er et funktionsrigt design. I designet er der 4 ‘stacks’ – i alt over 35 forskellige designs. 35 designs – i et design. Du skal være klar på at bruge tid på at lære designet at kende. Men lærer du dét at kende, har du et godt design, som du kan bruge til mange forskellige ting.

Axioma – WordPress Theme

Axioma er et simpelt og moderne design, som har mange unikke funktioner. Designet er meget smooth og der er bevægelseselementer, der gør det meget dynamisk. Designet passer godt til virksomhedssider.

Hvad er WordPress søgemaskineoptimering?

WordPress søgemaskineoptimering – WordPress SEO – Der er giver ingen mening i at have en WordPress hjemmeside, hvis ingen kan finde den. Vi kan optimere dit website til søgemaskiner, for at øge den organiske trafik og dermed besøgstallet. Når man skal øge ens placering i diverse søgemaskiner, snakker man om søgemaskineoptimering.

En af de gode ting ved WordPress, er at det er meget søgevenligt. Bare ved at have en WordPress webstite, har du allerede nogle enkle, men effektive SEO fordele, uden at skulle løfte en finger! Når det er sagt, for virkeligt at maksimere SEO og forbedre din søgemaskineplacering, er der en række yderligere forbedringer, der kan gøres på alle WordPress sites.

Læs mere om SEO og søgemaskineoptimering ved Brand Design her.

WordPress søgemaskineoptimering (SEO)

WordPress søgemaskineoptimering kan groft inddeles i to faser: “On Site SEO” og “Off Site SEO” faktorer. ”On Site SEO” WordPress søgemaskineoptimering refererer til at gøre hjemmesiden mere søgemaskinevenlig, såsom anvendelse af relevante centrale ord og gode sætninger i dit indhold, tilføje meta tags, keywords, strukturere dit indhold effektivt, opretningen af pæne url’er, og forbedre hastigheden på din hjemmeside mm.

“Off Site SEO” WordPress søgemaskineoptimering

“Off Site SEO” WordPress søgemaskineoptimering refererer til den ”ongoing” proces, der er med til at opbygge dit website online. Her handler det om at skaffe gode links til din hjemmeside, og dele dit indhold via sociale medier. Det fortæller søgemaskinerne, at hjemmesiden er relevant i ord og sætninger i forhold til det, som dine kunder søger.

For at få gode placeringer på diverse søgemaskiner, anbefaler vi en kombination af “On Site SEO” og Off Site SEO”. I Brand Design bruger vi kun “White Hat” SEO teknikker, og følger de nyeste vejledninger og bedste guides fra Google og andre kilder i branchen.

Vi bygger søgemaskinevenlige WordPress sider. Læs med her.

Søgemaskineoptimering “On-Site SEO” på din WordPress

SEO Søgeordsanalyse

Vi bruger de nyeste værktøjer til at udføre en detaljeret søgeordsanalyse. Det fortæller os, hvilke søgeord din målgruppe søger efter, og hvilke søgeord man skal have sit fokus på.

Søgemaskine (pæne) URL’er

Vi vil også optimere dine webadresser (skabe en unik web-adresse på hver side) ved hjælp af ”Pretty permalinks ”. Vi inddrager relevante søgeord og vælger en fornuftig linkstruktur

WordPress SEO plugins

Vi anvender de bedste WordPress SEO plugins – WordPress SEO by Yoast, Yoast WooCommerce SEO, All-In-One SEO Pack, Scribe for WordPress, SEO Friendly Images, Google XML sitemapsog mm. Vi har prøvet dem alle, så vi ved hvad der fungerer.

Søgemaskine tekster

Vi vil skrive / omskrive dine hjemmesider tekst, for at kunne appellere til søgemaskiner. Alle tekster vil være google venlige, og det vil samtidig være interessant for læserne at studere.

Google Analytics & rank sporing

Vi vil opsætte Google Analytics , hvor du kan se online-trafik. Vi synes også det er vigtigt, at du kan se fordelene med vores WordPress søgemaskineoptimering. Som kunde har du derfor adgang til en online-tracking-konto, der viser dig, hvordan dit website rangerer blandt alle dine valgte keywords.

Sociale medier

Vi vil linke din WordPress side til forskellige sociale medier, samt opsætte ekstra funktioner såsom automatisk posting af indlæg til Twitter eller Facebook og tilføje social deling knapper til dine indlæg.

Authorrank – Google Authorship

Når man laver en søgning på Google, dukker der nogle gange profilbilleder frem. Knyt din WordPress side, og Google Plus profil sammen, og få flere klik på din side i dag. Med Google Auhtorship kan du forvente, at få en stigning i besøg og sidevisninger på 150%!

Optimeret META tags

Vi vil fortælle søgemaskiner præcis, hvad din hjemmeside handler om, ved at optimere din meta tags, såsom sidetitler, beskrivelser og keywords mm.

XML Sitemap/HTML Sitemap

Vi vil tilføje et XML sitemap til din side, hvilket gør det lettere for søgemaskiner at gennemgå og indeksere dit indhold. I nogle tilfælde et er HTML sitemap bedre, men det er forskelligt fra kunde til kunde.

Anbefalinger & rådgivning

Vi vil anbefale nogle yderligere ændringer, der vil gøre dit websted mere SEO-venligt, f.eks. omstrukturering af sider eller tilføjelse af en blog. Vi vil altid stå til rådighed, og er altid klar på at hjælpe med WordPress SEO.

Google My Business – lokal seo

Optimer din lokale virksomhed med Google My Business , og opnå flere besøg. Din profil på Google+ hjælper ikke kun med at fremme dit erhverv via det sociale netværk, det er også vigtigt at blive placeret på Google Maps, som er enormt fremtrædende i lokalt fokuseret søgninger, især på mobile enheder.

Hastighedsoptimering

Google kommer altid med nye krav, når det gælder søgemaskineoptimering. Google anno 2014 dikterer, at dit site skal loade hurtigt. Vi bruger forskellige online hastigheds-værktøjer, og kan optimere din side, så den kører lynende hurtig.WordPress er verdens største og mest brugervenlige platform

 

%d bloggers like this: