At have et godt design, er alfa-omega for din online business

At have et godt design, er alfa-omega for din online business. Det første dine kunder ser når de kommer ind på din hjemmeside, er selvfølgelig – din hjemmeside. Hvis hjemmesiden ikke lever op til dine kunders forventninger, så er der meget stor chance for at de vil lukke din side ned.

Det handler om et godt førstehåndsindtryk

Heldigvis er det ikke så svært at skabe et godt førstehåndsindtryk. I dag kan de fleste lave hjemmesider i WordPress, uden megen træning. Derfor kan du selv lave en hjemmeside for et par hundrede kroner, hvor du for bare 5 år siden skulle betale mange tusinde kroner for en simpel side.

Det eneste du har brug for er et domæne, en WordPress installation, samt et WordPress theme. Herunder har jeg lavet en liste over, hvor jeg anbefaler at du skal købe dine kommende WordPress themes henne. Vi har handlet hos alle stederne, som er nævnt herunder.

Hvad skal du være opmærksom på?

Inden du køber et WordPress theme, er der flere ting du skal være opmærksom på.

 • SEO
 • Brugervenligheden.
 • Muligheder for ændringer i designet.
 • Gratis theme.

Lad os uddybe, hvorfor du skal være opmærksom på disse ting.

SEO

Søgemaskineoptimering er altid noget du skal være opmærksom på, når du skal have fat i et nyt WordPress theme.

On-page SEO har en hel del at sige – og får sikkert endnu mere at sige i fremtiden, hvorfor det er uhyre vigtigt at der er styr på designet. Der skal være styr på koderne, således at det ikke går ud over websitets hastighed. Går det ud over hastigheden på din hjemmeside, går det dermed også ud over din SEO. Jo hurtigere et website er, jo større chancer har du for at opnå topplaceringer i Google.

Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at der er styr på det basale som H1, H2 (osv..) tags, selve opbygningen af siden (indhold, sidebar, m.v) – men dette er der i 99,8% af gangene altid styr på.

Brugervenligheden

Hvis der er noget der er vigtigt, så er det uden tvivl brugervenligheden. Det er SÅ vigtigt. Husk det. SÅ vigtigt.

Gider du selv at læse en lang artikel på en hjemmeside, hvor teksten er lille og grå? Eller hvor det er svært at navigere rundt? Nej, vel?

Hvordan du finder ud af om en hjemmeside er brugervenlig, er simpelthen blot ved at surfe rundt på hjemmesiden. Er SKAT’s hjemmeside brugervenlig? Nej – den er svær at finde rundt i, og man kan ikke finde det man søger. Er CasperJ.dk (denne side) brugervenlig? Ja – det er den. Hvorfor? Fordi du nemt kan navigere rundt, der er ikke forstyrrende elementer, og der er fokus på det der betyder noget: indholdet.

Vælg et simpelt og overskueligt WordPress theme.

Muligheder for ændringer i designet

Hvis du ikke kan finde ud af at kode en hjemmeside – altså lave en hjemmeside fra bunden af, så anbefaler jeg på det kraftigste at købe et design, hvor du rent faktisk har mulighed for at ændre i indstillingerne. Du skal selvfølgelig ikke forvente at dit nye WordPress theme kan blive til Facebook-hjemmesiden, blot ved at trykke på nogle knapper.

Til højre ser du den almindelige redigerings-bjælke, som følger med alle themes fra WooCommerce. På den måde, kan man altid redigere i de ‘væsentlige’ elementer. Det er dejligt at have!

Gratis themes

At finde et gratis design er dejligt. Ofte skal man dog være påpasselig, da man ofte kan rende ind i skjulte links, links fra footeren, dårlig kode, samt andre ting der ikke er tænkt over. Dette er selvfølgelig ikke tilfældet hver gang, men det sker ofte at der er ‘noget galt’ med themes der er gratis.

Hvis du er på udkig efter et gratis theme, så sørg for at forhøre dig: se andre hjemmesider der bruger themet, og spørg nogle der ved noget om den slags.

6 udbydere af WordPress themes – som anbefales

Herunder har jeg valgt at skrive om 6 udbydere, som alle er forskellige og byder på forskellige themes og kompetencer. Ligeledes har jeg valgt min ‘top 3′ af de themes, der findes hos hver udbyder.

Studiopress

studiopressStudiopress er kendt for deres populære Genesis Framework, som alle deres WordPress themes kører på. Genesis Framework er alt det bag din hjemmeside – hvordan du ændrer i den, hvordan koderne er lavet, samt mange andre ting. Et theme fra Studiopress installeret på Genesis Framework (som du altid får med, når du køber et WP theme hos Studiopress=, er en garanti for et design der er optimeret til punkt og prikke.

Det eneste minus der er at finde ved Studiopress, er at deres designs minder om hinanden og er meget amerikanske. Dog skal Studiopress have stor ros for, at deres designs er simple og meget brugervenlige.

Mine top 3 designs hos Studiopress:

 1. Genesis Framework (ja, det er det jeg bruger her på siden).
 2. AgentPress Pro. Perfekt til hjemmesider med salg af ydelser.
 3. Foodie Theme. Simpelt – perfekt til blogs om mode eller bolig.

Themeforest

Themeforest er uden tvivl den største udbydere af themes, og har mange tusinde WordPress themes til salg. Det specielle ved ThemeForest er at det ikke er dem der Themes, men derimod forskellige udviklere som har fået godkendelse til at sælge deres themes på Themeforest.

Themeforest er et fantastisk sted at købe themes, da der er et nærmest uendeligt udvalg. Man skal dog huske at tjekke anmeldelserne af de forskellige designs, da de vel og mærket er lavet af forskellige udviklere – og derfor kan du løbe ind i mindre optimale designs i ny og næ.

Mine top 3 designs hos Themeforest:

(det har været ekstremt svært at lave en top 3, da jeg selvfølgelig ikke har tjekket alle themes).

 1. Avada. Et uhyre populært design med mange muligheder.
 2. SimpleKey. Et one-page portefølje-design.
 3. Striking MultiFlex. Et design med alle mulighederne – og mulighed for en shop-del.

Themify

Themify er en anderledes spiller på markedet, som jeg er blevet helt vild med. Deres designs fungerer altid og er altid gennemført – til punkt og prikke.

Det specielle ved Themify, er at alle deres designs er bygget op omkring deres eget system. Dette system er anderledes, da det tillader at man kan lave sin hjemmeside udelukkende ved hjælp af Drag-and-drop funktioner. Dette betyder at hvis du vil oprette en underside, så opretter du den – og så kan du ‘flytte’ elementer over på den side. Det er enkelt og jeg anbefaler alle, der ikke er særlig tekniske, om at prøve kræfter med Themify.

Themify har også en god håndfuld plugin, der er skræddersyet til deres themes.

Mine top 3 designs hos Themify:

 1. Flat. Et minimalistisk design, one-page.
 2. Magazine. Simpelt design, perfekt til et online-magasin.
 3. Metro. Perfekt til en personlig side (uden blog). Windows 8-agtigt!

WooCommerce

woocommerceWooCommerce er meget kendt her i Danmark og rigtig mange affiliate hjemmesider bruger et theme fra WooCommerce.

Themes fra WooCommerce bærer præg af at være meget minimalistiske, men samtidig tunge i farverne – det er ofte mørke farver der bliver gjort brug af. Dette gør at WooCommerce designs henvender sig til rigtig mange mennesker og derfor går man aldrig galt i byen med en theme fra WooCommerce. De fleste kan lide dem – få kan ikke.

WooCommerce har en populær indstillings-modul, som gør at man kan ændre på selv de mindste ting – hvor tykke stregerne skal være, om teksten i menuen skal være tyk eller kursiv, eller sågar hvilke farver links på hjemmesiden skal have.

Jeg har altid brugt WooCommerce. Finder man et design, så køb det – du bliver ikke skuffet. Du kan ændre på rigtig meget.

Mine top 3 designs hos WooCommerce:

 1. Canvas. Et design du kan ændre stort set alt på. Anbefales!
 2. Uno. Et relativt nyt og moderne design, som er bygget med fokus på minimalisme.
 3. Function. Simpelt design, perfekt til affiliate sider.

Elegantthemes

Elegantthemes er specielle. Nogle kan lide dem og andre kan ikke lide dem. Der har været diskussioner omkring, hvorvidt themes fra Elegantthemes er optimalt SEO-optimerede. Jeg synes selv, at deres themes er fine at bruge – men hvis du driver en stor forretning hvor dine placeringer i Google er meget vigtige, vil jeg ikke anbefale et theme fra Elegantthemes.

Prisen er god – deres themes er flotte, men søgemaskineoptimeringen af deres themes halter en smule.

Mine top 3 designs hos Elegantthemes:

 1. Divi. Et minimalistisk design med pagebuilder (drag and drop).
 2. Trim. Super simpelt. Velegnet til virksomhedsprofiler- & hjemmesider.
 3. Convertible. Et design med blot en landingsside (landingpage) – med drag and drop.

WordPress.org

Der er delte meninger om themes fra WordPress.org. Jeg holder til den lejr der siger, at themes fra WordPress.org ikke skal bruges til store projekter/hjemmesider, men som er fine til små hjemmesider – fx affiliate sider. Der findes nogle fine designs derinde, men der findes også nogle af de ikke så gode designs. Alle designs er gratis, hvorfor man – af en naturlig årsag – ikke skal forvente den samme kvalitet, som hos WooThemes, Themeforest, Elegantthemes, m.v.

Du kan godt bruge et design fra WordPress.org. Men kig designet ordentligt igennem, inden du gør brug af det!

%d bloggers like this: