Ofte Stillede Spørgsmål omkring WordPress – Arbejdet med CMS systemet WordPress giver ofte anledning til nogle spørgsmål. Spørgsmål vi i branchen kalder de typiske spørgsmål eller de ofte stillede spørgsmål. Herunder har vi så skitseret spørgsmål vi møder og forsøgt at besvare dem bedst muligt.

Hvad er en FTP Klient?

En ftp klient bruges til at administrere dine filer på din ftp server som du har i forbindelse med dit webhotel. Det er her du kan hente og uploade filer til serveren.

Download Filezilla her: https://filezilla-project.org

+

Hvad er WordPress?

WordPress er en open source blog platform, som dog efterhånden ikke længere blot er en simpel blog, men et CMS(Content Management System) der gør det nemt for både administratoren at oprette og opdatere sin hjemmeside.

WordPress blev lanceret tilbage i Maj 2003 og er siden da blevet udviklet en hel del. Det der gør WordPress til det førende CMS, er at det er lanceret under GNU GLPv2 lincensen, som vil sige, det er gratis at bruge, hvilket også gør, at alle kan være med til at udvikle til wordpress i form af temaer og plugins.

Hvad koster WordPress?

Som udgangspunkt er WordPress lanceret under GLU PLv2 licensenen, som vil sige, du frit kan bruge WordPress, alt det du vil. WordPress har også et hav af temaer og plugins, som er gratis tilgengælig og udviklet af erfarende programmører.

Som person uden erfaring med WordPress kan du godt selv installere wordpress, opsætte et tema og lancere en hjemmeside. Dog kan det kræve proffesionel hjælp at tilpasse hjemmesiden med hensyn til funktonalitet og design.

+

Hvad gør WordPress Multi-User? (WPMU)

Multi-User, eller WPMU i daglig tale, gør det muligt at køre op til flere forsekllige WordPress hjemmesider på én installation. Du kan altså bruge WPMU til at styre forskellige hjemmesider via et administrationspanel eller starte et blogging community.

+

Hvad kan BuddyPress?

BuddyPress er en af de mest populære plugins der findes til WordPress, som gør det muligt for dig at starte din egen Community hjemmeside.

BuddyPress har bl.a. følgende funktioner:

  • Bruger Profiler
  • Bruger besked system
  • Forum
+

Hvordan fungere widgets?

Widgets er små moduler, der gør det muligt for administratoren uden forstand på programmerings sprog at tilpasse enkle dele af sin hjemmeside. Hovedsageligt bliver widgets brugt i sidebaren, som du eksempelvis kan se her til højre. Men i mere advancerede wordpress temaer kan du bruge widgets til at forme større dele af din hjemmeside.

+

Hvad er et plugin?

Plugins er ekstra funktioner eller systemer, du kan installere på din wordpress hjemmeside. Der findes et hav af dygtige wordpressudviklere, der gratis udvikler og udgiver plugins, der giver dig de funktioner, som du ellers mangler i standard udgaven af WordPress.

Eksempler på plugins kan være:

  • Nyhedsbrev
  • Kontakt formularer
  • Backup
  • Anti-spam
  • SEO(Search Engine Optimization)
+

Hvordan fungerer temaer? (Themes)

Temaer, eller themes som det er kaldt i wordpress verdenen, er wordpress´ svar på at håndtere designs.
Et tema fungerer som et lag oven på dit indhold og kan altså skiftes uden at påvirke selve indholdet af siden eller dine indlæg.

Der findes et hav af gratis wordpress temaer samt hjemmesider, hvor du kan købe dig til premium temaer lavet af proffesionelle.
– Du kan selvfølgelig også lave dit eget tema med lidt snilde inden for html, css og php.

Komplet og forståelig vejledning til WordPress

Du er ved at få en enorm fordel i forhold til de fleste WordPress brugere, når det gælder om at skabe en hjemmeside. Komplet og forståelig vejledning til WordPress.

WordPress blev oprindeligt designet til nyheds-orienterede sites, men på grund af dets brugervenlighed og fleksibilitet, er folk nu bruger den til at skabe alle former for hjemmesider.

Problemet er, de fleste WordPress sites er ikke rigtig “nyheder sites”, men den gennemsnitlige bruger ikke vide, hvordan man effektivt bruger WordPress menufunktion og statiske sider til at skabe en hjemmeside med en logisk navigation og optimal indhold layout.

Fakta: Ikke alle WordPress site bør tilrettelægges på en samlet blog format med kun kategorier og stolper. WordPress er ikke kun for blogs.

Fakta: For mange brugere undlader at gøre effektiv brug af statiske destinationssider, der forårsager deres vigtige indhold og besøgende til at fare vild i et hav af daterede indlæg.

Fakta: Traditionelle statiske hjemmeside ejere vige tilbage fra at bruge WordPress, fordi de påtager sig deres indhold kan kun være organiseret i omvendt kronologisk rækkefølge.

Fakta: Eksisterende WordPress-brugere kæmper for at gøre deres menuer linker til de sider, de ønsker.

Brand Design siden her er også bygget i WordPress.

%d bloggers like this: