Udgående links eller en blindgyde? 

Har du udgående links på din hjemmeside? Eller er din hjemmeside en blindgyde for dine besøgende?

Med blindgyde mener jeg, at man som besøgende ikke kan klikke sig videre fra hjemmesiden. Der er ingen links, som peger væk fra hjemmesiden. Alt for mange hjemmesider er opbygget på den måde.

Ikke alle hjemmesider er gode at linke til

Google ser positivt på de hjemmesider, hvor de besøgende kan klikke sig videre til relevant information. Du skal dog passe på, hvilke sider du linker til.

Hvis du linker til relevante sider, vil Google belønne din hjemmeside med en højere placering på en Googlesøgning efter hjemmesidens nøgleord.

Men hvis du linker til ”dårlige” sider, risikerer du, at din hjemmeside bliver straffet med en dårligere placering i en Googlesøgning.

Hvilke links er gode og dårlige?

Et ”godt” link er relevant for de internetsurfere, der ser din hjemmeside. Hvis du sælger rejser til London, kan du fx linke til Wikipedias baggrundsstof om London.

Sælger du flybilletter til London, kan du overveje at linke til forhandlere af kabinekufferter.

Et ”dårligt”link er ikke relevant i forhold til din hjemmesides indhold har det ikke interesse for dine kunder. Derfor har det heller ikke interesse for dine kunder. Endnu værre er det at linke til dårlige hjemmesider, som indeholder virus, spionprogrammer og andet snavs.

Placering af udgående links

Det er ikke ligegyldigt, hvor på din hjemmeside du placerer udgående links. Indsæt dem der, hvor de er relevante, og kun på dine undersider.

Din hjemmesides forside er typisk stærkere og mere gennemarbejdet end undersiderne. Derfor skal du bruge forsiden til at linke til undersiderne. Forsiden skal derimod ikke bruges til at linke til eksterne sider.

Kom i gang med at skabe udgående links

Udvælg nøje hjemmesider, som vil være interessante for dine kunder, og link til dem – men selvfølgelig uden at linke til konkurrenternes hjemmesider! Måske er du heldig at få et link tilbage fra en hjemmeside, som står stærkere i Google end dit eget.

%d bloggers like this: