Mareridt at finde det gode domæne

For alle, der står og skal til at lave en hjemmeside, kan det være et mareridt at finde det gode domæne. Hvorfor et mareridt – jo, fordi de gode domæner sjældent er ledige. Stort set alle domæner med en god klang eller populære ord er taget på den danske del af nettet.

Så hvis du sidder med en god idé til et navn på en hjemmeside, skal du ikke føle dig sikker før du har tjekket om domænet er ledigt. Og dem er der heldigvis masser af – men kun få af dem, du ønsker dig.

Domæne

Det første, du bør gøre, er at besøge denne side: www.crawlr.dk og derefter indtaste det domæne, som du ønsker dig. Derefter skal du klikke på tjek domæne og så finder du ud af, om der har været andre med lige så gode idéer som dig. Hvis du er heldig og dit ønskede domæne er ledigt, er det bare om at skynde dig at købe det. Hvis ikke, går en helt anden proces igang, som er knap så morsom.

Du står nu med en god idé – men du har ikke det domæne

Du står nu med en god idé – men du har ikke det domæne, som du skulle haft brugt til idéen. Hvad gør du nu? Den første og letteste ting, du kan gøre, er at finde på et nyt navn til din hjemmeside. Spørg dig selv om det er absolut nødvendigt, at din hjemmeside skal have det domænenavn eller om det kan overleve med et andet? Hvis der er tale om dit eget personlige navn eller måske navnet på din virksomhed, er der andre muligheder for dig. Det er nemlig en mulighed at få domænet overdraget, hvis der er tilstrækkelig basis for det. Dette er noget, der skal afgøres ved en instans, der har med den slags at gøre, så herved skal du skrive en indsigelse, som du enten får medhold eller modhold i. De går ind og vurderer, om du har mere ret til det pågældende domæne, end den person, der ejer det i øjeblikket. Dette er ikke en smal sag og det er noget, der kan trække ud i årevis. Derfor er det staig en god idé at overveje, om det vil være bedre eller om ikke andet tidsbesparende for dig at finde på et nyt navn til din idé.

%d bloggers like this: