Det er vigtigt at tage backup’s af sin blog

Det er vigtigt at tage backup’s af sin blog. Både af selve WordPress filerne men også af databasen. For hvis der en dag sker en fejl på din server eller du bliver hacket, så står du med skægget i postkassen, for så er alle dine ting gået tabt. Men det er der heldigvis råd for.

Backup af MySQL databasen:

Der er to måder hvorpå du kan tage backup af MySQL databasen, hvoraf den ene er:

WordPress Database Backup plugin

Den letteste løsning er at anvende WordPress Database Backup. I en tidligere version af WordPress fulgte det med selve installationen, Men det gør det ikke længere, så du må selv hente det

Når pluginet er aktiveret, får man under “Håndter” på administrationssiden et punkt der hedder “Backup”. Her kan man, udover de oprindelige WordPress-tabeller, vælge hvilke andre tabeller man skal have taget sikkerhedskopi af. (Hvis man har et statistik plugin som gemmer data i tabeller kan de fylde ret meget.) Dernæst kan man vælge om backup-filen skal downloades, sendes pr. email eller gemmes på serveren. Men det smarteste ved det er at men kan sætte pluginet til at tage en sikkerhedskopi hver time, dag, eller uge, og sende dig filen på email.

%d bloggers like this: