Hvad er social shopping?

social shoppingHvad er social shopping? Wikipedia har flere definitioner på social shopping. I dette indlæg vil jeg fokuserer på sammenspillet imellem en webshop og Facebook, altså det som Wikipedia beskriver som ”bring like-minded people together to discuss, share, and shop”.

Levi’s Friends Store er et godt eksempel på, hvad man kan få ud af at kombinerer sin webshop og så Facebook.

Levi’s har ikke bare, som så mange andre, sat en like knap ind på alle deres produkter. De har tænkt meget højre tanker og lavet en hel sektion, hvor det er forbrugerne der bestemmer indholdet i form af produkter. Produkter som de syntes om. Både i forhold til alle der har liket et produkt og i forhold til sine venner. De kalder det for Friends Store.

Mere end 3,5 million danskere handler online.

Produktanbefalinger

Vi ved alle at produktanbefalinger, reviews og vores venners præferencer har indflydelse på hvilke produkter vi køber. Det er helt sikkert også derfor Levi’s har valgt at bruge en masse kræfter på at få lavet en social shop.

At lave en Friends Store er ikke noget man bare gøre. Levi’s har helt sikkert startet i en mindre skala og det bør du også gøre. Dog mener jeg ikke at man bare skal starte med at sætte en almindelig like/share knap på sine produkter. Man bør tage det skridtet videre, og gøre det muligt for sine kunder at dele produkterne med dem af deres venner, som har samme interesser/præferencer som dem selv.

ASOS

ASOS, der sælger tøj og modeartikler har i stedet for en almindelige share/like knap valgt, at man i stedet kan dele et produkt med udvalgte af sine venner. Det giver den fordel, at ens kunder deler produkterne med dem af deres venner, som de mener er interesseret i f.eks. et par bestemte solbriller, en t-shirt eller lign.

Dermed bliver produktanbefalingerne pludselig mere personlige, da den kun sendes til et lille udvalg af ens netværk på Facebook, frem for blot at blive postet på ens Facebook væg, hvor der alligevel er så mange andre beskeder, at anbefalingerne derved har tendens til at forsvinde i mængden.

Læs mere om online markedsføring her

%d bloggers like this: