Hvad end du opretter dig som affiliate partner for et privat affiliate program eller til et bestemt netværk, kan det være en fordel at vide på forhånd, om du skal godkendes som affiliate partner.

Om du skal godkendes eller ej, kan have betydning for hvilke veje du vælger at gå med dine websites. Det kan også have betydning for, hvor meget tid du ønsker at bruge på et projekt.

Skal man godkendes som affiliate partner?

Jeg vil mene at du skal godkendes hos alle affiliate programmer der findes. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at du skal godkendes hver gang du indhenter et nyt program. Lad os forsøge at gå lidt mere i detaljer hvad dette angår.

Private Affiliate Programmer

Et privat affiliate program, er et affiliate program som oprettes af et specifikt firma, hvor firmaet selv står for affiliate programmet. Det står således både for det program du kan tilmelde dig, og også for selve systemet bagved, som skal holde øje med al trafikken, der drives fra dit website til annoncørens. Et privat affiliate program drives af firmaet bag produktet, og har derfor ikke et netværk som mellemled.

Private affiliate programmer kræver altid, at du først tilmelder dig selve programmet. Nogle programmer byder dig velkommen med det samme, hvorimod andre først kræver at du eller dit website bliver efterset før det godkendes.

Affiliate Netværk

Med netværk er det lidt forskelligt, hvordan godkendelsen fungerer. Alle Netværk kræver at du bliver tilmeldt. Det gør du oftest i forbindelse med dit website. Når du herefter tilmelder dig flere forskellige programmer igennem netværket, afhænger godkendelsen af det enkelte program. Nogle programmer er sat op til at godkende alle ansøgninger så snart du ansøger. Andre godkender dig manuelt. Ved manuel godkendelse, vil din godkendelse oftest afhænge af dit website. Du er derfor nødt til at have listet alle dine websites til netværket, så de er klar over, hvor det er du muligvis vil annoncere deres produkter fra.

Yderligere vil nogle netværk kræve, at du bliver godkendt til hvert program for hvert enkelt website du har, mens andre netværk automatisk godkender dig til det enkelte program for alle dine websites.

Det er altså vidt forskelligt hvordan du godkendes som affilaite partner og afhænger meget af, hvem du forsøger at affiliere dig med. Som udgangspunkt skal man som regel godkendes af det enkelte program.

Husk ikke at glemme SEO når i arbejder med affiliate

%d bloggers like this: