SEO TEKST

seo tekster

Hvad er en SEO tekst?

Definitionen på en SEO tekst er meget forskelig afhængig af hvem du spørger, eller hvor du læser om emnet. For os handler SEO tekst, om at tilføje nogle vigtige søgeord til en tekst på en hjemmeside om et givent emne. Det er ikke bare tilfældige ord, men nøje udvalgte søgeord, der implementeres i teksten, så søgemaskinerne ser en rød tråd gennem teksten og vælger netop søgeordet, som essensen af det skrevne.

Den gode SEO tekst er den der sammensætter jeres nøje udvalgte søgeord med godt og velskrevet kvalitetsindhold. Kvalitetsindhold hvor fokus er på søgeordet og søgesætninger placeret strategisk på den pågældende hjemmeside. For at finde de helt rigtige søgeord, skal i have lavet en søgeordsanalyse, som vi kan hjælpe med gennem vores søgeoptimering (SEO).

Inden du skriver din webtekster bør i overveje følgende

Først og fremmest bør jeres SEO tekst til web, som udgangspunkt leve op til de overordnede definitioner og krav til webtekster:

Tekster bør målrettes målgruppen

Tekster skal skrives målrettet til jeres målgrupper og teksten bør altid have modtageren i mente.

Sørg for jeres SEO tekst indeholder søgeordene

Teksten indeholder jeres nøje udvalgte søgeord samt søgesætninger der er fundet ved søgeordsanalysen.

Opdel teksten i korte afsnit

Sørg for at teksten så vidt det er muligt ligger opdelt i korte afsnit med kun ét budskab pr. afsnit
j

Overskrifter skal passe til indholdet

Husk på at overskrifterne passer til det efterfølgende afsnit og er dækkende for indholdet

Undgå for lange sætninger og fyldord

Det er vigtigt at undgå for lange sætninger, og især de indskudte sætninger samt for mange fyldord

Selve Teksten 

Overvej grundigt hvad, hvem og hvilke. Altså:

  • Hvad er budskabet ?
  • Hvem er målgruppen?
  • Hvad er målet med teksten?

Når i har fået et overblik over ovenstående er næste skridt en grundig søgeordsanalyse, som er essentiel i forhold til jeres emneopdeling.

Det er klart at i skal bevare fokus gennem hele processen så i sikre jer, at det udvalgte indhold i medtager er relevant.

Herefter skriver i så teksten. Den skal komponeres i forhold til jeres udvalgte målgruppe og de søgeord samt søgesætninger i fandt gennem søgeordsanalysen. Sørg altid for at få de vigtigste budskaber sat først i teksten.

Læs mere om SEO optimering af hjemmesider her.

Teknikken bag opsætning af teksten

SEO tekster gør det ikke alene. Når teksten skal lægges ind på jeres hjemmeside, skal den opsættes efter de skrevne regler for webtekster. I bør markere vigtige overskrifter med fed og helst bruge overskrifterne h1-h3. Det er essentielt at URL’en passer til hjemmesidens vigtigste søgeord. Sørg for at ‘title’ og ‘description’ er optimeret grundigt i forhold til selve siden.

Har i valgt at krydre teksten med billeder eller henvisninger skal i sikre disse også bliver optimeret. Alt tæller med, når det kommer til søgemaskineoptimering. Hvis i står med en URL, der indeholder flere ord, bør i benytte bindestreg og ikke underscore.

Lad os tage et eksempel

Denne sides URL: https://www.brand-design.dk/seo-tekster/

Kontakt os idag og få et uforpligtende tilbud på SEO tekster

Selve layoutet opsætning af teksten

Kig på teksten, hvordan ser din SEO tekst ud? Hvilke skrifttyper eller fonte har i valgt til hjemmesiden? Det er vigtigt dine fonte matcher jeres målgruppe. Husk på, er fonten for speciel, er der ingen garanti for, internetbrowseren kan læse fonten. Det er meget vigtigt at tage et grundigt kig på jeres layout. Benyt meget gerne ‘white space’, altså sikrer jer, der er “luft” imellem de forskellige samt indhold. Tænk over det hele skal hænge sammen både indholdsmæssigt og visuelt.

For mørke hjemmesider kan skabe problemer i forhold til læsevenligheden for brugeren. Gå efter enkeltheden. Selve teksten samt indhold bør være placeret pænt og fremstå tydeligt på skærmen. En god placering bør ikke ødelægges af dårligt layout.

Tænk på:

  • Teksten skal være unik, altså en tekst der ikke er genbrugt eller kopieret.
  • Sørg for SEO teksten er aktuel i forholdet til jeres ønskede søgeord
  • Lav gerne en ny søgeordsanalyse af og til og optimer din tekst løbende.

Læs mere om anchor text her.

Skriv til os

Uforpligtende dialog

Som det er med alle brancher man ikke har kendskab til er det vigtig med en god indledende dialog. I er altid velkommen til at kontakte os helt uforpligtende og spørge til hvem vi er og hvad vi kan. Vi har allerede mange firmaer i Danmark, der beyntter vores services og den røde tråd for dem, har været vores gennemsigtighed og kvalitetsbevidste fokus på online markedsføring og SEO.

Addresse: Adelgade 2, 6000 Kolding

Phone: +45 42 67 90 11

E-mailadresse: mail@brand-design.dk