Hvis du hyrer et firma til, at stå for virksomhedens SEO

Hvis du hyrer et firma til, at stå for virksomhedens SEOHvis du hyrer et firma til, at stå for virksomhedens SEO findes der forskellige måder hvorpå betalingen kan klares. Hvilken metode man vælger, at betale på er noget man i sidste ende skal blive enig med sin SEO udbyder om.

Den almindelige

Normalt betaler man SEO, som almindelige konsulent timer. Det vil sige, at der betales per time, som der bruges på SEO arbejdet på websiden.

Det er normalt denne metode SEO firmaerne vil være interesseret i, at anvende. Problemet ved denne model, kan dog for webside ejeren være, at man ikke på forhånd kan være helt sikker på prisen og resultat. Oftest kan man dog få et estimat på prisen, inden arbejdet på siden starter.

Hvorfor er det vigtigt at få lavet en søgeordsanalyse inden man begynder med sin SEO?

Fast beløb for ydelse

Fast beløb for ydelseOftest kan man købe sig til link building ved, at købe standardpakker. Det kan være noget i stil med: ”30 links for 499 kroner”(ikke vores priskoncept). Her ved man på forhånd hvad det koster og hvad man får.

Problemet et ofte, at det er tale om standardpakker. De bedste links er ofte forskellige alt efter hvilket type webside man ejer. Derudover er denne model også svær, at anvende til SEO arbejdet, på selve websiden.

No cure no pay

No cure no payDer findes også SEO udbydere, der arbejder med modellen ”no cure no pay”. De fleste SEO udbydere vil dog helst undgå denne model, da det i sidste ende kan betyde, at de ikke tjener nogen penge.

De fleste SEO firmaer, kan dog normalt godt overtales til en ”no cure no pay”-løsning. Det vil dog oftest resultere i høje priser, end hvis man havde betalt for per time. Dette bliver SEO udbyderne nød til, da de også har en risiko ved ”no cure no pay”.

Normalt aftaler man, at betale et månedligt honorar, hvis et på forhånd aftalt mål opnås. Det kan være en bestemt placering på Google, eller det kan være et bestemt antal besøgende fra søgemaskinerne.

Der er dog også ulemper ved, at vælge ”no cure no pay” for kunden

Der er dog også ulemper ved, at vælge ”no cure no pay” for kundenDer er dog også ulemper ved, at vælge ”no cure no pay” for kunden. Ikke nok med, at det ofte vil være dyre, har man normalt heller ikke mulighed for, at slippe ud af aftalen igen. Der vil normalt blive indgået en kontrakt, når SEO arbejdet starter. Hvis det viser sig, at SEO firmaet alligevel ikke kan leverer, er det svært, at slippe ud af kontrakten igen. Dette kan i sidste ende betyde, at man heller ikke kan få andre til, at foretage SEO på ens webside.

Hvilken løsning man bør vælge, er meget afhængig af projektets størrelse, ønskede risiko og ikke mindst budget. Oftest bør man diskuterer det med sin søgemaskineekspert først.

%d bloggers like this: