WordPress har for alvor fået succes

WordPress har for alvor fået succes. Der findes tusindevis af plugins, themes, og andre udvidelser til WordPress. Når et program eller hjemmeside får succes, er der altid nogle der vil prøve at udnytte det. Facebook har problemer, Snapchat har problemer – og WordPress har også problemer. Spammere og hackere prøver konstant enten at få links fra din side i kommentarfelterne, eller at ‘hacke’ din hjemmeside – af mange forskellige grunde.

Heldigvis er noget du kan gøre ved det, når det kommer til WordPress. I denne artikel vil jeg komme ind på hvad du kan gøre, for at sikre din WordPress hjemmeside bedst muligt.

Læs mere om hvorfor vi vælger WordPress her.

Indholdsfortegnelse.

 • Det basale. Det skal der være styr på.
 • Det tekniske. Det kan du få styr på.
  • Skjul hvilken version af WordPress du bruger.
  • Slet dine install.php filer.
 • Backup, Backup & Backup – husk det nu!
 • 5 tips der gør din WordPress hjemmeside sikrere.
  • Installer Better WordPress Security.
  • Skift ofte adgangskode.
  • Vælg et sikkert webhotel.
  • Lav en ‘reserve’ bruger.
  • Installer Theme Authenticity Checkter (TAC).
 • Andre relevante artikler om WordPress sikkerhed.

Det basale. Det skal der være styr på.

Inden vi går i gang med de ‘tekniske’ og mere avancerede tips, skal der være styr på det basale først. Det er uhyre vigtigt at du får styr på det. Det er ikke sjovt, at miste sit livsværk, fordi man har glemt at ændre sin adgangskode, vel?

Er der styr på følgende?

 • Har du et stærkt password? Brug ikke enkelte ord (slet ikke engelske), dit navn, fødeby, børnenes navne, eller andet. Brug tal, store bogstaver, små bogstaver, tegn (som f.eks. / og – ), m.v. Har du ikke styr på det med passwords, så læs et fremragende indlæg om definitionen på et godt password.
 • Sletter du de plugins og themes, som du ikke bruger? Det er vigtigt, at du gør det. Langt de fleste hackerangreb sker ofte gennem themes – især plugins (ofte gratis plugins). Sørg for at have mindst muligt – slet dem du ikke bruger / som ikke er nødvendige.
 • Husker du at opdatere? Opdater de themes, plugins og selve WordPress installationen, når det er muligt. Opdateringer gør ofte tingene mere sikre – og opdaterer du ikke, riskerer du, at en ‘hacker’ finder vej.

Vi hjælper gerne, vi mener vi er specialister i WordPress.

Backup, backup & backup – husk det nu!

Uanset hvor mange sikkerhedsforanstaltninger du får lavet på din hjemmeside, er det aldrig umuligt for at hacker, at få adgang til din side.

… tør du risikere, at miste din side? Alt det, som du har brugt hundredevis af timer på?

Nej, vel?

Et plugin kaldet VaultPress tager automatisk backup af din WordPress hjemmeside. Dette vil sige, at hvis din side skulle blive ‘hacket’, kan du ‘restore’ en af de backups som VaultPress automatisk har taget af din side. På den måde er din side 100% sikker – også selvom den skulle blive hacket. Du kan altså ikke miste din side, pga. en hacker.

Der findes naturligvis flere måder at tage backup på. Men de 5 dollars som VaultPress koster om måneden, er givet godt ud. Besøg VaultPress her.

Det tekniske. Det kan du få styr på

Nu bliver det en smule teknisk. Men hold fast – du kan sagtens forstå det alligevel. Her kommer nogle tekniske foranstaltninger, som du kan gøre.

Skjul hvilken version af WordPress du bruger.

At vise hvilken version af WordPress du bruger, er et selvmål. Du gør det meget nemmere for en ‘hacker’ at bryde ind på din hjemmeside, hvis du ikke skjuler hvilken version af WordPress du bruger. Hvis du skjuler dét, gør du det sværere for ‘hackerne’.

Tilføj følgende kode til functions.php fil:

<span class=’’bqc’’>&quot;</span>
function wpbeginner_remove_version() { return ”; } add_filter(‘the_generator’, ‘wpbeginner_remove_version’);
<span class=’’bqc’’>&quot;</span>

Slet dine install.php filer.

Install.php filerne i din WordPress installation, blev brugt, da du installerede WordPress på dit domæne. Nu er WordPress installeret på dit domæne, hvorfor det anbefales at fjerne install.php filerne. Hvis din database ikke kan nås’ – af forskellige årsager – kan en ‘installations-side’ blive vist på dit domæne. Det giver muligheder for ‘hackerne’, for at de helt kan slette – i al fald overskrive, den nuværende WordPress installation.

5 hurtige tips der gør din WordPress hjemmeside sikrere.

Vi slutter af med 5 tips, som gør din WordPress hjemmeside sikrere.

1. Installer Better WordPress Security.

Et simpelt plugin, som kan hjælpe dig med at beskytte din WordPress hjemmeside, på mere end 30 forskellige måder. Nogle af tingene er tekniske, men en del af dem, kan en ikke-teknisk person, sagtens finde ud af.

2. Skift ofte adgangskode.

Hvis du skifter din adgangskode regelmæssigt, er der mindre chance for at din adgangskode bliver gættet. Sørg for at skifte adgangskode regelmæssigt – en gang om måneden er optimalt, men et par gange om året er også i orden. Bare det bliver gjort.

3. Vælg et sikkert webhotel.

Et sikkert webhotel er et webhotel som går forrest imod hacking – f.eks. med ekstra sikkerhedsforanstaltninger. Ligeledes skal webhotellets support-del være i orden, så du hurtigt kan få hjælp – f.eks. hvis din hjemmeside bliver lagt ned. Her er de danske udbydere – Meebox.net & UnoEuro.com, ret skarpe.

4. Lav en ‘reserve’ bruger.

Hvis din egen bruger skulle blive ‘hacket’ og du dermed ikke kan få adgang til den, er det en god ide, at der er en reserve bruger. På den måde er der en større chance for, at du stadig kan logge ind på dit webhotel – via. ‘reserve’ brugeren (en ganske almindelig bruger med administrator-rettigheder).

5. Installer Theme Authenticity Checker (TAC).

Dette plugin – TAC – går ind og scanner dit theme (og de andre, du eventuelt måtte have installeret), for uønsket kode. TAC scanner automatisk i det interval du måtte have sat det til. Det tager ikke mere end 5 minutter at installere og opsætte.

Husk at selv WordPress har brug for sikkerhed. Vi hjælper med sikkerhed og WordPress.

%d bloggers like this: