Et spørgsmål jeg tit bliver spurgt om er “Hvordan kommer jeg i gang med at lave min egen blog?“. I stedet for at give et personligt svar til alle, har jeg derfor besluttet mig for at lave denne guide der viser dig trin-for-trin, hvordan du laver din egen blog.

For det faktisk ikke særlig svært at opsætte en blog, og har du først lært det vil det ikke tage dig mere end 15 minutter at gøre. Derudover er det heller ikke særlig dyrt, da det eneste du skal bruge er et domænenavn og webhotel.

Læs mere om WordPress og sikkerhed her.

Køb dit eget domænenavn og webhotel

Det første du skal gøre er at købe et domænenavn samt et webhotel. Domænenavnet er navnet som dine brugere skal indtaste i adressefeltet for at komme ind på din blog. Fx erWordPressMaster.dk domænenavnet for denne blog. Webhotel er derimod den server som din blog ligger på. Begge ting er nødvendige for at have en blog.

Min umiddelbare anbefaling er at købe domænenavnet og webhotellet samme sted, da det er nemmest. Der findes en del udbydere af webhoteller, men dem som jeg kan anbefale er Unoeuro.

(1) Start derfor med at klikke her for at komme ind på Unoeuro’s hjemmeside. Oppe i højre hjørne finder du et søgefelt, hvori der står Søg efter dit nye domæne.

Her skal du indtaste det domænenavn du ønsker (i dette eksempel bruger jeg cykelgeek som domænenavn).

(2) Når du har indtastet dit domænenavn vil du få oplyst om domænenavnet er ledigt. Herefter skal du vælge om dit domænenavn skal være .dk, .com  eller en anden endelse.

Er det en dansk blog du vil lave, så vælg .dk. Er det en engelsk blog, så vælg .com. Du vælger selvfølgelig selv hvad du ønsker, men det er de to der er de mest brugte.

Når du har fundet ud af hvilken endelse du ønsker, trykker du på Bestil ud for den.

Godt råd: Vælg ikke domænenavne som indeholder æ, ø eller å, da der kan opstå en del problemer med det (fx når du linker til din blog fra sociale medier som fx Facebook mv.). Vil du absolut have æ, ø eller å med, så lav dem i det mindste om til “ae”, “oe” og “aa”/”a”.

(3) Herefter skal du vælge hvilket webhotel, som du ønsker. Den eneste forskel der er på de forskellige webhoteller, er, hvor meget plads der er på dem. Jeg anbefaler derfor, at du vælger Bronze, da 5000 MB er mere end rigeligt for de fleste. Og skulle du senere bruge mere end de 5000 MB, kan du altid opgradere til et større webhotel.

Så scroll derfor ned til bunden og tryk på Bestil nu ud for Bronze.

(4) Herefter bliver du videresendt til næste side, hvor dit endelige domæne fremgår. Skulle du have fortrudt dit valg af domænenavnet, kan du ændre det her. Er alt som det skal være, trykker du bare på NæsteVigtigt: Vær opmærksom på, at du ikke senere kan ændre dit domænenavn. Sikre dig derfor, at du har valgt det rigtige.

(5) Herefter indtaster du dine kontaktinformationer. Det er vigtigt, at du indtaster de rigtige kontaktinformationer.

Når du har indtastet dine kontaktinformationer, trykker du på Næste.

(6) Nu kommer du til en side, hvor du skal vælge nogle tekniske detaljer. Vælg PHP ud forProdukttype og indtast en ønsket adgangskode. Tryk herefter på Næste.

(7) Nu er du kommet til det sidste skridt, nemlig selve betalingen.

(8) Sådan! Du har nu købt dit eget domænenavn og webhotel, og er ét skridt nærmere til at have din egen blog.

Du skulle nu gerne have modtaget en e-mail med relevante loginoplysninger og en e-mail med instrukser til hvordan du aktiverer dit domænenavn, hvis du har valgt et .dk domæne (kig evt. i din spam indbakke, hvis du ikke kan finde dem).

Aktiver dit domænenavn hos DK-Hostmaster

Hvis du har købt et .dk domæne, skal du aktivere det hos DK-Hostmaster (har du købt et .com domæne kan du springe dette punkt over). DK-Hostmaster varetager nemlig dit domæne, og dit domæne skal derfor registreres hos DK-Hostmaster og ikke hos Unoeuro.

Det betyder også, at du årligt skal betale 45 kroner til DK-Hostmaster. Betalingen for det første år er sket via dit køb hos Unoeuro, så det skal du ikke tænke på.

Denne beskrivelse kan godt virke lidt kringlet første gang man læser den. Så derfor viser jeg dig herunder hvordan du aktiverer dit domænenavn.

 1. Åben den PDF som er vedhæftet i e-mailen. I den e-mail er der oplyst et bruger-id samt adgangskode.
 2. Gå herefter ind på dk-hostmaster.dk/selvbetjening/ og indtast det bruger-id og adgangskode, og tryk på Log ind.
 3. Nu kan du se det domænenavn, som du har købt og som skal aktiveres. Sæt et flueben ud for domænet og indtast en adgangskode, som du selv kan huske. Når du har gjort det, trykker du på Videre.
 4. Når du har gjort det, får du en bekræftelse på, at din adgangskode er ændret og dit domænenavn er aktiveret.

Sådan! Du har nu aktiveret dit domænenavn hos DK-Hostmaster. Herefter kan der gå et stykke tid før Unoeuro registrerer det. Og der er ikke andet for end at vente. Når Unoeuro har registreret det vil du modtage en e-mail fra dem, hvor de bekræfter, at dit domænenavn er registreret og at det peger på Unoeuros navneservere.

Installer WordPress

Nu er det blevet tid til, at du skal have installeret WordPress på din blog. Hvis du har modtaget bekræftelsen fra Unoeuro, burde du nu kunne gå ind på din hjemmeside.

(1) Start med at trykke på Controlpanel. Her vil du komme ind på en ny side, hvor du kan logge ind.

(2) Indtast dit kontonavn og adgangskode. Disse to er oplyst i den mail, som du har modtaget fra Unoeuro (har emnelinjen: “Oplysninger vedr. ditdomæne.dk (Bronze Suite)“). Og tryk på Log ind.

(3) Nu er du kommet ind i kontrolpanellet. Tryk på 1-Click installation nede i venstre hjørne.

(4) Herfra vil du kunne installere forskellige CMS (Content Management System). I dette tilfælde er vi interesseret i at installere WordPress. Så find WordPress og tryk på Vælg.

(5) Nu bliver det lidt avanceret. Men hvis du bare gør som jeg anbefaler, sker der ingen problemer. Der er følgende ting som du kan redigere.

 • Adresse: Her har du mulighed for tilføje bogstaver efter din URL-adresse. Fx hvis jeg tilføjede “hej” i feltet, vil min forsides URL være cykelgeek.dk/hej. Det giver ikke meget mening, så min anbefaling vil være at lade dette felt stå tomt. Lader jeg feltet stå tomt vil min forsides URL være cykelgeek.dk, hvilket giver mere mening.
 • Tabel præfiks. Table præfiks bruges til at undgå at overskrive installationer med samme præfiks. Bare lad dette felt stå tomt, for så vil Unoeuro automatisk lave et unikt tabel præfiks.
 • Administrator’s login: Her skal du vælge det login, som du skal bruge til at logge ind på din blog. Et godt råd er ikke at vælge admin eller dit navn, da det gør det nemmere for hackere at hacke din blog.
 • Password: Her skal du vælge din adgangskode, som du skal bruge til at logge ind på din blog. Vælg gerne en stærk adgangskode med små og store bogstaver, tal og specieltegn, da det gør det svære at hacke din blog.
 • Administrator’s e-mail: Indtast din e-mail.
 • Site name: Indtast dit blogs navn (i mit tilfælde er det Cykelgeek). Dette kan du altid ændre senere.
 • Interface language: Her vælger du det land som du skriver på. Dvs. er det en dansk blog vælger du Danish, er det en engelsk blog vælger du English.
 • Tryk herefter på Installer nu.(6) Kommer der en advarsel op trykker du bare på Accepter og installer!. Hvorefter du bare skal vente indtil den har installeret WordPress. Når den er færdig med installationen, får du følgende besked

Her kan i læse om hvorfor vi anbefaler at vælge WordPress.

Tillykke! Du har nu installeret WordPress på din blog. Ved at trykke på Åbn din nye WordPress installation vil du komme på din nye blog.

Nu kan du logge ind på dit kontrolpanel, hvorfra du kan skrive artikler, ændre designet på din blog mv. For at gå komme ind i dit kontrolpanel skal du gå ind på dit domæne efterfulgt af /wp-admin/ (dvs. i mit tilfælde vil det være cykelgeek.dk/wp-admin).

Indtast nu det brugernavn og adgangskode du indtastede ved installationen af WordPress, og tryk på Log ind.

Nu burde du have adgang til kontrolpanellet.

%d bloggers like this: