On-site SEO og Off-site SEO ?

On-site SEO og Off-site SEO ? SEO er på ingen måde en statisk proces, men snarere en struktur af internt forbundne processer, som hænger sammen og påvirker hinanden Google der står for mere end 80% af danskernes søgeresultater udvikler konstant deres “robotter”, så de gøres mere og mere effektive. Det betyder at man skal træde varsomt med brugen af SEO. Den kan gå fra White Hat SEO over Grey Hat til Black Hat.

Groft sagt kan grundlæggende SEO brydes ned to til grundbestanddele: On-site SEO og Off-site SEO.

On-site SEO

Reglerne for On-site SEO er enorm vigtige at have styr på. Det går i al enkelthed ud på småændringer, du udfører på hjemmesiden der er med til at øge sites synlighed og søgbarhed, samtidig med at du forbedrer brugervenligheden og får dit budskab til at trænge kraftigere igennem. De ændringer du foretager dig vedrører sidens indhold, struktur og overordnede kommunikation af målsætning. Hvis du vælger at fokusere på disse faktorer, er du allerede kommet et godt stykke ad vejen mod at få søgemaskinerne til at kigge i din retning og sitet belønnes den med en højere placering. (On-site SEO og Off-site SEO ?)

Off-site SEO

Off-site SEO er af en noget mere kompleks størrelse, der handler om at promovere sit website udenfor selve websitets, hvilket også kan hjælpe dig til at opnå en bedre placering ved søgemaskinerne.

Den nok vigtigste del af Off-site SEO er link building. Det kan lyde somom det bare handler om at få smidt en masse eksterne links på forskellige sider, men heller ikke her må man undervurdere Googles algoritmer, der er smartere end man regner med. I gamle dage var “link farms” – altså sider med links, som man som website ejer kunne købe sig ind på – er for længst en uddød race. Algoritmerne kigger ikke kun på antallet af links der laves, den kigger i høj grad også på relevansen af de sider, hvorfra dine links til din website laves fra. Er de sites troværdige, eller er det betalte links hos en link farm eller lignende? I sidste tilfælde kan dit website faktisk påvirkes negativt. Det er Google der straffer dit site for de andre siders irrelevans.

SEO-strategi

Det bedste, du selv kan gøre i denne forbindelse, er at skabe godt, relevant indhold på dit website. Det hjælper intet at forsøge sig med en SEO-strategi, hvis indholdet ikke er i orden, og brugeroplevelsen er ringe. Link building er nok ikke noget, du selv har lyst til at give dig i kast med. Hvis du selv går igang med at bygge links via f.eks. en link farm, vil du sandsynligvis se din side stige i graderne på resultatsiderne for derefter at synke til bunds, når Google har været ude med riven.

Et professionelt bureau vil kunne hjælpe dig med link building, fordi de har kontakt til netværk af bloggers og andre medier, som vil kunne bygge troværdige backlinks. (On-site SEO og Off-site SEO ?)

%d bloggers like this: