Der findes flere forskellige former for negativ SEO

Der findes flere forskellige former for negativ SEO. Akkurat som med mange ting, så straffer Google hjemmesider, der forsøger at springe over hvor gæret er lavest. Men netop denne fra Googles side velmente opdatering, er også noget der kan udnyttes af de forkerte typer, der ikke tåler den ærlige konkurrence. Derfor sætter vi fokus på negativ SEO.

Hvad er en linkbombe?

En linkbombe er typisk en form for bestillingsarbejde, som udføres af en spamrobot. Spamrobotten rejser rundt på tvivlsomme sider og spammer kommentarer med links til en given hjemmeside/webshop baseret på vigtige søgeord. Dette gøres i et forsøg på at skade virksomhedens placering på netop det søgeord.

Denne form for bestillingsarbejde kan opstå fordi en konkurrerende virksomheder kan mærke at de taber terræn online. De bliver desperate og anvender derfor mindre ærlige konkurrencemetoder, i håb om at øge deres omsætning. Dette er særligt udbredt i brancher præget af meget konkurrence.

Google slår ned på tvivlsomme links

Google slår hårdt ned på dårlige links fordi man tidligere har kunnet snyde sig til en bedre placering med denne metode. Den hårde linje mod dårlige/tvivlsomme backlinks blev introduceret af Penguin algoritmen.

Denne algoritme har til formål at stoppe dem som bruger kunstige links til at booste deres position på Google. Dette har gjort at spamrobotter nu kan bruges til at gøre seriøs skade på en online virksomheds omsætning, som man kan læse i artiklen fra børsen. Personligt bliver jeg harm og ikke mindst frustreret over at denne praksis finder sted. Men det er nu en gang en noget man må forholde sig til når man driver en online forretning.

Hvordan bekæmper man en linkbombe?

Oplever du at din webshop eller hjemmeside har en markant dårligere placering på google end tidligere? Så kan det være en god idé at undersøge hvilke links der peger på mod din webshop eller platform.

Det er en kontinuerlig og tidskrævende proces, som du vil skulle udfører og holde øje med om og om igen, for at komme af med de uønskede links.

GODE VÆRKTØJER TIL AT TJEKKE BACKLINKS

Med en hurtig Google søgning kan du finde mange forskellige værktøjer til at holde øje med dine backlinks.

Udover Google Webmaster Tools anbefaler jeg at bruge:

Monitorbacklinks eller MOZ Open Site Explorer.

Særligt Moz Open Site Explorer er behjælpeligt, da du her kan få hjælp til at lave en disavow fil til google ifm. at du anvender MOZ ose.

Dette forenkler processen en smule, men jeg vil stadig anbefale dig at tage arbejdshandskerne på og tjekke dine backlinks manuelt i Google Webmaster Tools også.

Linkværdi

Til de af jer derude, som føler sig presset af konkurrencen og som overvejer at anvende en spamrobot mod jeres konkurrenter.

Jeg forstår jeres frustration.

Man føler at man gør alt hvad man kan, men de andre løber bare hurtigere.

Til jer har jeg en ting at sige og det er dette:

  • Brug jeres energi på forretningsudvikling og på at etablere bedre forhold til jeres kunder i stedet.
  • Det er en bedre løsning på den lange bane.

Som forbruger vil jeg da også se meget skævt til en virksomhed, hvis det kom frem at de havde bestilt negativ seo mod deres konkurrent.

Negativ SEO kan ikke kun skade jeres konkurrenter, det kan også ramme jer selv.

Så hold en god etik online og bevar den sunde konkurrence, som gavner forbrugerne.

%d bloggers like this: