Lær hvad en landingsside er for noget

Hvad er landingssider og hvorfor bruge dem? – Der er en stor hype omkring landingssider indenfor online markedsføring i dag. Så du har måske hørt ordet eller betegnelsen før. Denne type sider på din hjemmeside kan være en stor hjælp til at få besøgende på din hjemmeside, samt at få dine besøgende til at konvertere på din hjemmeside. Altså at få dine besøgende til at lave en handling som du gerne vil have dem til. Dette kan eksempelvis være tilmelding til et nyhedsbrev, eller at læseren skal købe noget på din hjemmeside.

Læs: Hvorfor er godt webdesign så vigtigt?

hvad er en landingsside så?

I denne online verden er lead generering en rigtig vigtig ting hvis du gerne vil sælge noget på din hjemmeside. Dette kan være at du gerne vil have de besøgende på din hjemmeside til at udfylde en formular, så du efterfølgende kan sende dem et tilbud på et nyt tag, en ombygning af dit hus, eller bare gerne vil have dig til at ringe dem op omkring et helt andet tilbud. En landingsside en individuel side på din hjemmeside, der er designet til at målrette trafik til et bestemt produkt eller service som du sælger uden at blive distraheret af andre ting fra din hjemmeside.

Vis det frem som kunden går efter på landingssider

Du kan have mange ting du gerne vil vise dine besøgende når de lander på din hjemmeside, fordi du kan tilbyde så mange forskellige ting. Men dette kan være distraherende for den besøgende, for du har både en menu som de kan klikke sig ind på med mange forskellige ting i, og dette kan få den besøgende væk fra det det hele drejer sig om, nemlig at få den besøgende til at bestille eller købe noget din hjemmeside. Og da 50% af salget går tabt, fordi folk ikke kan finde det, de leder efter, er det super vigtigt at skabe en super klart mål.

Tænk på det sådan her, når du først har indtastet en bilforhandler, så vil bilsælgeren forsøge at sælge dig alle sine biler, hvis du ikke ved, hvad du leder efter. Og dette kan som besøgende skubbe dig væk fra et køb, fordi der er for meget overvældende information på hjemmesiden. Du bliver fyldt med priser og fakta om bil modeller, du ikke selv er interesseret i, og du får ikke nok information om nøjagtigt den bil, du rent faktisk ønsker at købe. (Hvad er landingssider og hvorfor bruge dem?)

Læs mere om emnet her.

Derfor skal du lave landingssider – Hvad er landingssider og hvorfor bruge dem?

Det er her landingssider kommer ind i billedet. De giver den præcise, specifikke oplysning som dine kunder/besøgende ønsker.

Godt alternativ til en dårlig hjemmeside

Kort sagt, så findes der rigtigt mange dårlige og grimme hjemmesider. Når de besøgende kommer ind på din hjemmeside, så tager det dem et split-sekund at afgøre om de har lyst til at læse videre på din side, eller om de springer tilbage til Google og søger videre efter en seriøs side der er lavet flot og enkelt, og som har en stor brugervenlighed. Tænk på havad du selv gør når du søger på Google efter et eller andet. Derfor er det nødvendigt for dig at have en god og indbydende hjemmeside som kan konvertere dine besøgende til kunder os dit firma. Men det er individuelt fra branche til branche hvad der virker bedst.

Det er umuligt for dig som virksomhedsejer at vide helt nøjagtigt hvordan du laver et stort website der kan indeholde alle de oplysninger du gerne vil have på siden, samt at du ved alt om online markedsføring på sådan en stor hjemmeside. Derfor er det meget bedre og lettere for dig bare at lave en simpel landingsside.

Læs mere om brugervenlige hjemmesider her.

Lav derfor en landingsside på et domæne og se hvad du kan få ud af den ved at eksperimentere med tekster, overskrifter, farver, billeder

Lav derfor en landingsside på et domæne og se hvad du kan få ud af den ved at eksperimentere med tekster, overskrifter, farver, billeder, samt en formular eller købsknap hvor du vil have den besøgende til at udføre en handling ved at bruge disse ting på din landingsside. Ud fra at du tester din landingsside igennem, får du skabt et grundlag for at udbygge din hjemmeside stille og roligt med det der virker på dine landingssider. Hvis du opbygger din nye hjemmeside ud fra disse eksperimenter, så vil du opnå en meget bedre og SEO optimeret hjemmeside i længden, som ligger godt placeret i Google.

Det vigtigste på en god landingsside er at dine besøgende får en kort men præcis information som de har søgt efter. Det er vigtigt at du igennem din landingsside holder på de besøgende, før de går til konkurrenten.

Hvis du har en fin hjemmeside der konverterer go i forvejen, så behøver du selvfølgeligt ikke at lave hele siden om til få landingssider, hvis folk f.eks. søger efter en tandlæge, og de så kommer ind på din tandlæge side på forsiden. (Hvad er landingssider og hvorfor bruge dem?)

Men hvis de søger efter noget mere konkret

Men hvis de søger efter noget mere konkret, så som tandblegning, så vil du selvfølgelig have dem direkte til landingssiden med tandblegning som KUN handler om dette emne. Du kan som besøgende nemt blive distraheret af sociale ikoner, diver menuer med alt det du tilbyder, og nu er det let at blive distraheret for den besøgende. Så her ville det være oplagt at lave en god landingsside om tandblegning. Præciser hvorfor kunderne skal vælge lige netop din tandklinik til tandblegning, samt vis dem alle de fordele der er ved en tandblegning.

Du kan bruge før/efter billeder, samt anmeldelser fra patienterne der har fået dette foretaget hos dig. Alt dette giver læseren af din landingsside præcist det som han eller hun leder efter. Og så skal du selvfølgelig have enten en tidsbestillings formular, e-mail adresse, eller dit telefon nummer på siden, så kunden kan bestille en tid med det samme. Dermed giver du den besøgende det som han/hun leder efter, og sikkert også en ny kunde i din butik. (Hvad er landingssider og hvorfor bruge dem?)

Læs: En grundig søgeordsanalyse, bør være fundamentet for alle nye sider

Lav split tests af dine landingssider

Når du går i gang med at lave landingssider, så er det super effektivt at teste hvad der virker bedst på siden. Det kan være billeder, farver, skrifttyper osv. og her skal du bruge et splittest værktøj online.

%d bloggers like this: