I dag er internettet en vigtig kilde til en utrolig stor mængde information

I dag er internettet en vigtig kilde til en utrolig stor mængde information, for rigtig mennesker, i hele verden. Tidligere var det sådan, at man kun kunne komme på internettet via en computer, men i dag er det ikke længere sådan. Med teknologiens udvikling, har internettet spredt sig til smartphones, tablets og der bliver stadigt flere og flere måder, hvorpå man kan komme på internettet.

Dette har selvfølgelig den positive effekt, at internetbrugerne kan søge på det de nu mangler svar på, når som helst, og hvor som helst de ønsker det.

Problemet er bare, at ofte er hjemmesiderne udelukkende tilpasset en stor computerskærm

Problemet er bare, at ofte er hjemmesiderne udelukkende tilpasset en stor computerskærm, og når en internetbruger så går ind på hjemmesiden på deres tablet, eller på deres endnu mindre smartphone, så tilpasses hjemmesidens indhold ikke automatisk til den mindre skærm, men formindsker bare siden.

Dette skaber naturligvis en noget forringet oplevelse for brugerne, der kan have svært ved at læse på siden, uden at skulle zoome ind, scrolle rundt eller gøre andet, der måske kan virke simpelt, men kan virke meget generende for brugeren, der surfer rundt på hjemmesiden.

Responsive webdesign

En af løsningerne på dette problem for virksomhederne med hjemmesider, kan være responsive webdesign. Responsive webdesign går fortalt ud på, at den enkelte hjemmeside tilpasser sig til den platform der bliver benyttet i forhold til skærmstørrelsen på den enkelte genstand. Responsive webdesign tilpasser sig på flere områder.

Først og fremmest nedbryder den så at sige teksten, så den passer til de forskellige skærmstørrelser

Først og fremmest nedbryder den så at sige teksten, så den passer til de forskellige skærmstørrelser. Et eksempel kan være, at en tekst fylder en linje på en almindelig computer, to linjer på en tablet og fire linjer på en smartphone.

Dette gør teksten mere flydende og uafbrudt, og er mere behagelig for beskuerens øje at se på. Derefter tilpasses eventuelle billeder også. De gøres mindre og tilpasses så at sige teksten, så det stadig giver mening at have billedet med.

Fordelen ved responsive webdesign

Fordelen ved responsive webdesign er med andre ord, at du slipper for at lave forskellige hjemmesider til din virksomhed, alt efter om kunden besøger hjemmesiden via computer, tablet eller smartphone. Du skal dermed kun holde styr på en hjemmeside hvad angår opdateringer og ændringer i indholdet, og du slipper også for at holde styr på, hvorvidt de forskellige hjemmesider stemmer overens med hinanden.

Dette er en kæmpe fordel, da man som virksomhed hurtigt kan miste troværdighed overfor kunderne, hvis der ét sted står en ting, mens der et andet sted står noget andet. Derfor bør du i, men henblik på teknologiens fremskridt, overveje, om ikke responsive webdesign er vejen du bør føre din virksomhed mod.

%d bloggers like this: