Når man laver hjemmesider er det praktisk at vide hvordan man laver et HTML link. Selvom de fleste hjemmesideprogrammer har en automatisk funktion til at indsætte links, kommer man engang imellem i en situation hvor man har brug for at indsætte HTML koden selv eller redigere et eksisterende link.

Hvad er et link?

Et link er i al sin enkelhed et eller flere ord (eller et billede), som man kan klikke på for at hoppe over til en ny side eller en anden sektion på den samme side.

HTML kode – link til andre sider

Her er koden du skal bruge til at lave HMTL links til andre sider – udskift blot webadresse med den side du vil linke til og Link tekst med den ankertekst du gerne vil have:

<a href=”webadresse“>Link tekst</a>

Og her er et eksempel:

<a href=”https://www.brand-design.dk/hvordan-laver-man-html-link/”>Hvordan laver man et HTML link?</a>

Hvis du bruger ovenstående kode kommer det til at se således ud: Hvordan laver man et HTML link? (du er i øvrigt meget velkommen til at bruge koden på din hjemmeside :) )

HTML koder – link til sektion på samme side

Vil du i stedet linke til en anden sektion på den samme side skal du først skabe et bogmærke på siden, som du derefter kan linke til. Det gør du med name attributten og det kan f.eks. se således ud:

<a name=”ta”>Target attributten</a>

Derefter kan du linke til dit bogmærke i stedet for til en anden hjemmeside:

<a href=”#ta”>læs mere om target attributten</a>

Det ser således ud: læs mere om target attributten

Hvis du i stedet vil linke til en sektion på en anden side skal du bruge denne kode:

<a href=”webadressen#bogmærke”>Link tekst</a>

Lidt baggrundsviden

Et link defineres med <a> taggen i HTML. I start-taggen kan man inkludere attributter, som tilføjer forskellige funktioner. Eksempler på attributter som vi allerede har stiftet bekendskab med er “href” (som definerer hvad linket skal pege på) og “name” (som bruges til at lave bogmærker på siden). Og så skal man huske at bruge slut-taggen </a> efter linket, ellers bliver hele resten af teksten på siden et langt link.

Target attributten

Et andet eksempel på en attribut man kan tilføje til sine HMTL links er target attributten. Den bestemmer hvordan linket skal åbnes og du kan f.eks. bruge den til at åbne et link i et nyt vidue. Her er et eksempel:

<a href=”https://www.brand-design.dk/hvordan-laver-man-html-link/” target=”_blank”>Hvordan laver man et HTML link?</a>

%d bloggers like this: