For at drive et website som du kan tjene penge med via affiliate markedsføring, så er du naturligvis nødsaget til at anskaffe dig dels et domæne men også et webhotel, hvor du kan have alle dine filer til dit website liggende. Det er dit webhotel som hoster alle dine online filer til din hjemmeside. De stiller med andre ord en service til rådighed så dit website kan være tilgængeligt hele døgnet. Men hvilket webhotel skal jeg vælge, spørger du så?

Hvilket webhotel skal jeg vælge?

Hvis du læser dette så går vi ud fra, at du er i tvivl og måske ikke ved så meget om emnet. Du vil måske endda have venner der fortæller dig at du sagtens selv kan sætte din hjemmeside op hjemmefra – og det er da også rigtigt. Denne artikel handler dog ikke om at opsætte din hjemmeside på din egen computer hjemmefra, men derimod om webhoteller som stiller samme service til rådighed for dig, så du ikke skal bekymre dig om ting som for eksempel om du har slukket din computer. Driver du dit eget website fra en computer i stuen, så vil det jo kun være tilgængeligt så længe du har den tændt. Du undgår altså ting som genstart, strømsvigt, glemsomhed med mere, der kan foresage at dit website ikke er tilgængeligt.

Når det så er sagt, så lad os se på hvorfor det er du skal vælge et webhotel og hvad det er de gør for dig. Alle webhoteller i Danmark stiller en service til rådighed som teknisk set består af en særlig tilgængelig plads på en specifik harddisk. Oftest vil du dele denne plads med mange andre. Du får naturligvis adgang til din helt egen plads som ingen andre har adgang til, men selve harddisk-pladsen og den computer som dit website kommer til at ligge på, deler du med andre. Disse løsninger er ofte de billigeste og kan til tider være lidt langsomme, da alle ombord jo også skal deles om computerens hastighed og kapacitet med videre.

Læs mere om web design i Kolding her.

Derfor tilbyder de fleste webhoteller også en dyere løsning

Derfor tilbyder de fleste webhoteller også en dyere løsning som de ofte kalder business eller professionel eller andet i den stil. Her vil du oftest få andgang til en hurtigere server og sikkert være færre om at dele den. Der kan også være specielle server-software installeret der tilsammen med de andre faktorer gør denne løsning hurtigere. Men prisen vil også være dyrere.

Du kan også finde løsninger, som tilbydes særligt dem der skal drive en webshop eller anden form for forretning online. Det skyldes oftest, at webhotellerne kører disse særskilt, da de kræver en sikker linje der kan krypteres, så det kan sættes sammen med et betalings system, der gør det muligt at modtage betalinger via kreditkort.

Det er også muligt at oprette et såkaldt cloud hotel

Det er også muligt at oprette et såkaldt cloud hotel eller en VPS (Virtual Private Server), hvor du har mulighed for at skallere efter behov. Det betyder at du selv bestemmer hvor kraftig din server skal være, hvor meget ram, hvor meget plads og hvor meget trafik du ønsker muligt. På den måde kan du skallere op og ned efter behov, så du kun betaler for det du bruger. Men selvom det kan lyde som en billigere løsning, så pas på. Denne metode er nemlig dyr, da du får adgang til en del af en server efter dine egne behov. Den almindelige share hosting kan kun bruges til at lægge dokumenter og filer på. En Virtual Server kan også køre programmer og webapplikationer og du får adgang til serveren, som var det din egen, men den vedligeholdes altså af udbyderen.

Visse webhoteller tilbyder endvidere at du kan hoste

Visse webhoteller tilbyder endvidere at du kan hoste (det er det man kalder det, når filerne til dit webhotel bliver tilgængelige via internettet) flere domæner under samme webhotel. Det betyder at du ikke behøver to webhoteller for at hoste to domæner, men i stedet kan hoste begge domæner via samme webhotel. Dette kan både være en fordel, men der kan også være ulemper. Som udgangspunkt er det dog en god løsning, hvis du ikke har mange tusinde besøgende hver dag og det får du ikke foreløbigt, hvis du endnu ikke har oprettet dit website. Til den tid – hvis det skulle ske – vil du altid kunne flytte dit website til en anden løsning.

Hvilket webhotel du skal vælge afhænger derfor af dine behov. Om du har flere domæner du ønsker hosted under samme webhotel. Om du har brug for en sikker krypteret løsning eller om du har særlige behov i forhold til trafik, email adresser eller måske noget helt andet.

Overvejer du at hoste selv ?

Det endelige valg er naturligvis helt dit eget

Det endelige valg er naturligvis helt dit eget, men hvis du er helt ny i feltet, så vil vi anbefale dig at du forsøger dig med en såkaldt shared løsning, som er den billigeste form for webhotel (den hvor du deler server med mange andre webhoteller). Disse er ofte rigtig gode at begynde på, så du kan få erfaring med oprettelsen af webhotellet og oprettelse af dine domæner med mere. Vi vil i øvrigt også foreslå dig at ringe eller tage kontakt til forskellige webhoteller for at høre nærmere – undersøg markedet for forskellige priser og løsninger, der bedst passer dig.

Hvis vi på stående fod skulle anbefale dig et webhotel, så vil det være One.com, hvor vi selv holder til. Vi bliver hosted igennem deres Pro-løsning. De tilbyder en god løsning til en rimelig pris, men det vigtigeste element for os ved valget af One, er deres service. De er altid flinke til at svare hurtigt og svarer de fleste gange direkte igennem en chat funktion. De er flinke, hurtige, rimelige og til at snakke med.

%d bloggers like this: