Som nybegynder i den store WordPress-jungle

Hent ikke det plugin! – Som nybegynder i den store WordPress-jungle, er det meget nemt at blive begejstret over den store mængde af forskellige plugins, man kan vælge og vrage imellem. For, helt seriøst, der er jo et plugin for enhver tænkelig og utænkelig opgave!

Men helt så flot ser det ikke ud, hvis du kigger lidt nærmere efter. For du skal ikke have lavet ret mange installationer, før du får installeret et plugin, der ikke virker korrekt. Måske udløser en PHP-fejl, måske kan det ikke oversættes – eller måske lægger det hele WordPress-installationen ned.

Skal jeg så lade være med at installere plugins? Nej, selvfølgelig skal du ikke det, du skal bare lære at de signaler at kende, der skiller det gode plugin fra ballademageren. Og det er formålet med dette indlæg.

Find mulige løsninger

Du har en opgave du ønsker løst – for eksempel en forbedret sikkerhed på din WordPress. Først trin bliver så at finde mulige kandidater; plugins der løser den pågældende opgave.  De foregår enten inde fra din WP eller på siden med WordPress-plugins.

Det afgørende her er, ligesom i enhver anden søgning, at du søger efter de rigtige ord. Alt på disse pluginsider står på engelsk, så du skal selvfølgelig bruge engelsker ord og betegnelser. Men ofte kan man søge længe uden at finde noget – indtil man finder lige det ord, som udvikleren har valgt at bruge for denne funktion. Det kan være frustrerende, men der er ikke noget at gøre ved det.

Tjek statistikken

På  er angivet en række tal for det enkelt plugin:

  • Karakter (1-5 stjerner)
  • Aktive installationer
  • Seneste opdatering
  • Kompabilitet

Ingen af disse tal er sikre indikationer på godt eller skidt, men tilsammen danner de et billede.

%d bloggers like this: