Der var en gang, hvor hastag var symbolet på pund!

Vores ordforråd er steget i løbet af de sidste årtier, en af de nye ord vi har tilføjet er “hastag”. Denne lille havelåget, er blevet en intrigeret del af kommunikationen, på de sociale medier. Hastag på de sociale medier, fik stjernestatus, i første omgang på Twitter.

Den lille havelåge er nu blevet en del af kommunikationen, på Facebook og Instagram også. Men hvad er et hashtag ?. Hvordan virker de på Twitter, Facebook og Instagram?.

 

Den lille havelåge ?

Et hashtag er en søgeords sætning, lidt al’a keywords. Det staves ud i et, og der er ikke mellemrum, imellem de ord man skriver. Den lille havelåge sættes foran sætningen, altså #branddesignlaverhjemmesider, eller #søgemaskineoptimering.

Du kan sætte disse hashtags overalt på dine sociale posts: i starten, slutningen, eller hvor som helst ind i mellem. Disse hashtags binder alle offentlige indlæg sammen, du kan finde dem, ved at søge efter et hashtag eller klikke på et hastag.

Hvis et indlæg med et hastag skal findes af andre, skal indlægget være offentligt.

 

Hvorfor blev hastag, så “in” at bruge?

I 2007 var hastags et helt nyt koncept, opfundet af Googles Chris Messina . Han udtalte sig dengang om værdien, “begrebet hashtags opfylder mange af de ting, gruppediskussioner gør, men uden at arve “unødvendige management cruft” som de fleste gruppe systemer lider af”.

Desuden er de, let tilgængelige, lette at lære og fleksibel kommunikation.

 

Der var engang og de er her stadig!

Når det bruges korrekt, er de en værdifuld mulighed for brands, på de socialemedier. Havelågen øger engagement, spredning, kommunikation, giver kunder nyttig kontekst. Essensen af hastag er,  brug dem med omtanke, formål og kun når de tilføjer værdi. Overdrevet brug af de små låger, kan være forvirrende, frustrerende, og blot almindelig irriterende.

 

God arbejdslyst!

Brand Design

%d bloggers like this: