Lær de grundlæggende metoder til at udføre søgemaskineoptimering på dit website

Lær de grundlæggende metoder til at udføre søgemaskineoptimering på dit websiteDet mest undervurderede element på hele din hjemmeside. Ved at tænke dig om undervejs kan du også sørge for at din hjemmeside faktisk bliver set uden at bruge penge på dyre annonce enheder. Udover at en søgemaskineoptimering kan sørge for at du opnår flere besøgende – så modtager du også de rigtige besøgende som bliver videresendt fra diverse søgemaskiner via deres relevante søgeord.

Du vil endda ofte opleve at mindre private hjemmesider med søgemaskineoptimeringen på plads vil stå foran store virksomheder i mange søgninger – dette fordi flere og flere virksomheder ikke blot ønsker en hjemmeside, men en avanceret (måske) flash hjemmeside hvorpå søgemaskinerne lettere finder en bil hjemmeside ved søgeordet “biler” end bilforhandleren selv.

Hjemmesidens titel

Hjemmesidens titelDette er måske det vigtigste tag på hjemmesiden. Søgemaskinerne anvender ofte din hjemmesides titel som link til søgeordet. Som tommelfinger regel skal du ca. bruge 6-10 ord i titlen. Det er vigtigt at du får nogle relevante søgeord ind i din titel så du ikke kun skriver din hjemmesides navn. Det er samtidig en god idé ikke at have den samme titel på alle siderne da dette ofte resultere i dårlige placeringer da søgemaskinerne fejlagtigt tror at alle dine sider er identiske. Det er desuden vigtigt at holde sig fra alt for almindelige ord som IT, da ord som disse ofte bliver frasorteret. Du laver en titel ved at placere koden:

<title>Din titel</title>  i hjemmesidens <head> sektion.

Meta-keywords

Meta-keywordsDet er nu blevet tid til at definere dine søgeord. Du adskiller ordene med et mellemrum og det komma (,). Du skal være bevidst omkring rækkefølgen af ordene, de ord som man møder øverst på din side skal således stå øverst og de sidste ord man støder på skal stå nederst. Du indsætter <meta keywords> med dette tag placeret i <head> sektionen af di dokument:

<meta name=”keywords” content=”Novil, søgemaskineoptimering, seo, søgeoptimering, søgemaskiner, google, placering” />

Meta-descriptions

Meta-descriptions

´

Dette tag indeholder en kort beskrivelse (ca. 200 tegn) af din hjemmeside. Du skal også her forsøge at anvende ord fra dine Meta-Keywords. Husk igen at overveje rækkefølgen. Du indsætter dit <meta description> tag akkurat før <meta-keywords> tagget:

<meta name=”description” content=”Denne artikel hjælper dig med at placere din hjemmeside højere ved søgemaskineoptimering” />

Alt-tagget

Et af de vigtige søgeoptimerings “tricks” er at skrive en kort alt tekst til alle dine billeder. Alt tagget anvendes egentlig som en løsning hvis et givent billede af den ene eller anden årsag ikke kan vises. Alt tagget kan således fyldes med gode søgeord fx.:

<img alt=”Søgemaskineoptimering og højere placering i søgemaskiner” src=”sogemaskine.gif”/>

Titel i links

Titel i linksSøgemaskinerne vil undersøge – såkaldt “crawle” – din hjemmeside igennem og vil undervejs også støde ind i dine links. Har du et link hvor du fx. skriver: “Søgemaskineoptimering og mere klik her” – hvor linket er på “klik her” skal du i stedet lave linket så det fylder hele sætningen dvs:
Søgemaskineoptimering og meget mere klik her“. Dette vil hjælpe søgemaskinerne til at vide hvad linket egentligt indeholder.

Konklusion

Det er et større puslespil at sammensætte en god søgemaskineoptimering men ikke desto mindre er det ganske simple metoder der skal anvendes som det fremgår af ovenstående punkter.

Læs mere om Udvidet søgemaskineoptimering her.

%d bloggers like this: