Kender du det at man besøger en hjemmeside….

Kender du det at man besøger en hjemmeside, men at man helt opgiver fordi siderne loades (hentes) alt for langsomt? Hvis dette er et aktuelt problem for din blog, så ved du det nok allerede. Hvis du ikke har en idé om hvor hurtigt din side loades, kan du bruge webwait.com til at teste dette med.

Men hvordan kan man så gøre så ens side loades hurtigere?

Der er mange forskellige måder at optimere ens hjemmeside på så den loades hurtigere. Jeg har selv brugt disse, og de kan varmt anbefales:

1. Man kan være opmærksom på om ens blog trækker en masse information ned fra en anden side, i form af: bannere, badges, billeder og diverse statistikker. Ofte ser man at folk putter alle mulige ubruelige ting på deres side for at vise deres rank på forskellige toplister, men i bund og grund har læseren ingen glæde af disse, så mit råd er at fjerne disse.

2. Deaktiver alle de plugins du ikke bruger, de optager bare unødvendig båndbredde. Som et alternativ kan du prøve at kontrollere om der er nogle af dine aktivered plugins der sløver din blog.

3. Du kan bruge caching på dine sider. Arne Brachholdt har skrevet en udførlig artikel om, hvilke tekniske muligheder der er, for at cache din blog. Dette kræver dog at du har adgang til server indstillinger. Men hvis du bruger WordPress, kunne du prøve pluginet WP-cache. Jeg bruger det selv her på siden, og det virker virkelig godt.

4. Optimér din CSS (Cascading Style Sheets) ved at bruge CleanCSS, som går din CSS fil igennem og fjerner alt unødvendig kode, mellemrum osv. Det er faktisk muligt at reducere størrelsen på sin CSS fil rimeligt meget.

5. Sørg for at bruge “/” (skråstreg) efter alle dine links. Dette kan også reducere loading tiden kraftigt.

Hvad har du gjort for at optimere load tiden på din blog? del det med os andre i kommentarerne nedenfor.

%d bloggers like this: