I det følgende vil vi gennemgå nogle punkter som dit website bør opfylde for at være søgemaskineoptimeret

I det følgende vil vi gennemgå nogle punkter som dit website bør opfylde for at være søgemaskineoptimeretI det følgende vil vi gennemgå nogle punkter som dit website bør opfylde for at være søgemaskineoptimeret.

Listen kan du derfor bruge som checkliste enten for dit eksisterende site, eller som del af en kravspecifikation hvis du skal ud at købe nyt CMS.

Dine sider mangler unikke titler der fortæller om sidens indhold

Dine sider mangler unikke titler der fortæller om sidens indholdSidens titel er markeret i den rå html som <titel>Din Titel</titel>. Søgemaskinerne bruger denne titel som en af de primære måder at vurdere en sides indhold, og hvis dine sider har søgeordet i titlen vil de have langt bedre chance for at blivce vist i toppen af søgeresultaterne.

Sidernes overskrifter er ikke markeret med h-tags.

Sidernes overskrifter er ikke markeret med h-tags.Html standarden giver dig mulighed for at angive overskrifter i flere niveauer med hhv. <h1>, <h2>, <h3> … på samme måde som man kan i fx. Word. Således som overskrifterne i en artikel bør sige noget om hvad teksterne drejer sig om bør man også benytte overskrifter på en webside. Men i forhold til søgemaskiner er det ikke nok at det ligner en overskrift.

Indholdet af et <h1> tag er sammen med titlen med til at sige mest om indholdet af siden og igen: de af dine sider der har søgeordet i en <h1> overskrift vil have bedre chancer for at nå toppen i søgeresultaterne. Brug også gerne <h2> overskrifter ned gemme teksten til passende afsnit.

Læs guiden om søgemaskineoptimering.

Dit site er bygget op i frames

Dit site er bygget op i framesEn nem måde at teste på om dit site har problemer med frames er at lave følgende test: Klik rundt på navigationsmenuerne på dit site og hold øje med om den URL der står i browserens adresse-bar ændrer sig når du har klikket på et menupunkt. Ændrer URL’en sig ikke, er dit site højst sandsynligt bygget op i frames eller flash og så er der stor risiko for at søgemaskinerne ikke kan indeksere og dermed vise din hjemmesides indhold.

For hvert søgeresultat skal der jo være et link til en side der viser dette indhold. Og hvis URL’en altid er den samme er dette ikke muligt. Denne problematik bør være en del af enhver kravspecifikation for en ny hjemmeside. Har dit site dette problem kan eneste løsning være at få lavet en ny hjemmeside – ihvertfald hvis man ønsker at være synlig i søgemaskinerne og det er du jo naturligvis.

Dine menuer er lavet udelukkende i javascript

Dine menuer er lavet udelukkende i javascriptSøgemaskinerne indekserer indhold ved at følge links af typen:
<a href=”/dinside.html”>Din link tekst</a>

Bruger du I stedet javascript i dine menuer til at linke med kan søgemaskinen ikke umiddelbart følge linket og dermed indeksere undersidernes indhold. Problemet kan delvist løses ved at have et sitemap der linker til alle sitets sider, eller ved at vise søgemaskinerne almindelige links i et <noscript> tag.

Som udgangspunkt skal man dog altid være påpasselig med at vise forskelligt indhold til brugere og søgemaskiner, så <noscript> tagget skal bruges med forsigtighed.

Dine tekst og billedlinks mangler beskrivelse af hvad destinationssiden handler om

Dine tekst og billedlinks mangler beskrivelse af hvad destinationssiden handler omI dette stykke tekst er et link til vores forside, som du kan se ved at klikke her for mere info om os. Ved at vælge link teksten ”klikke her” burde siden opnå bedre placeringer ved søgninger på ”klikke her” – men det er vel ikke det du gerne vil opnå! Hvis det er tydeligt hvad der er links, ved folk godt hvad de skal klikke på hvis de ser et link der peger på Online Marketing. Vil man være helt på den sikre side kan man lave et link som klik her for info om Online Marketing. Så har du fortalt både mennesker og søgemaskiner at den linkede side handler om bla. online marketing. For billeder bør man bruge en title attribut på sine links således:

<a title=”Online Marketing” href=”…”><img src=”/images/logo.jpg” /></a>
De sider du linker til vil vægtes højere af søgemaskinerne på de ord du bruger i link tekst og title attributterne. Du kan læse mere her om hvorledes en biografi om George Bush begyndte at dukke op når man søgte på miserable failure (engelsk).

Siderne mangler meta-description tekst til at beskrive den enkelte sides indhold

Siderne mangler meta-description tekst til at beskrive den enkelte sides indholdIndholdet af description tag’et bruges i de fleste tilfælde af eksempelvis Google til at vise i søgeresultaterne, så de søgende kan få et indtryk af sidens indhold. Kan søgemaskinerne ikke finde denne information på siden vil de vælge tilfældig (og ofte ikke særligt repræsentativ) tekst fra siden at vise i stedet. Er beskrivelsen af din side ikke indbydende vil de, der ser dine søgeresultater, undlade at klikke på dit link selvom det ligger højt i søgeresultaterne.

%d bloggers like this: