Egen server eller server hosting ?

Mange små og mellemstore virksomheder, har brug for en dedikeret server i det daglige. Det kan dog være en svær beslutning om man skal vælge selv, at have serveren stående eller man skal benytte sig af server hosting. Der er både fordele og ulemper ved begge modeller.

Mange virksomheder får på et tidspunkt behov for, at have en server hvor man kan lagre en masse information om virksomheden og som kan bruges til, at køre virksomhedens website. Man kan som beskrevet vælge imellem flere modeller og 2 af disse af egen server eller server hosting. Vi ser lidt nærmere på fordelene og ulemperne ved de 2 forskellige løsninger.

Egen server

Selvom man kan have meget kontrol over en server, der er hosted andet sted, har man stadig mest kontrol over den hvis den befinder sig fysiks i virksomheden. Hvis der pludselig skulle komme et nedbrud kan man selv sikre sig, at serveren kommer hurtigt op, at køre igen hurtigt.

Man har også selv ansvaret for serveren, hvilket vil sige, at andre ikke kan komme til, at ødelægge noget der har betydning for ens server.

Men der er også masser af ulemper ved, at have egen server.

For det første er det dyrt, at skulle ud og investerer i server og serverudstyr. Det er nemlig ikke bare serveren der skal købes men også en masse udstyr. Det er blandt andet vigtigt med aircondition, så temperaturen i serverrummet kan holdes ved den rigtige temperatur.

Derudover vil det i mange virksomheder også være nødvendigt, at ansætte en der kan stå for, at passe serveren. Det er nemlig de færreste der i forvejen har en ansat, der har styr på servere.

Hosted server

Styrkerne ved egen server, er svaghederne ved server hosting. Man kan dog i mange tilfælde i en rimelig stor grad selv vælge, hvilket udstyr ens server skal være udstyret med. Så den passer til ens krav og man vil også have mulighed for selv, at vælge hvilken software, man vil installere på sin server.

Hvis man vælger en server hosting har man også den fordel, at den vil være omgivet af mennesker, der til dagligt arbejder med servere. Det vil sige, at de ved hvordan man vedligeholder en server og hvordan man eller omgår servere.

Den største fordel er dog nok, at man slipper for, at skulle ud og købe en masse dyr hardware. Man kan nøjes med, at betale et månedligt gebyr for, at bruge serveren og det vil for mange virksomheder være, at foretrække.

Hvis der er tale om en virksomhed, der kun har brug for få servere, vil server hosting ofte være, at foretrække. Hvis der derimod er tale om en stor virksomhed, der skal have mange servere, bør man i stedet overveje egen servere.

%d bloggers like this: