Der er noget mere end en håndfuld faktorer på din side som afgør hvordan den bliver placeret på søgemaskinerne for i bund og grund handler det om at opbygge relevans omkring en sides indhold.

Små ting du gør vil ikke altid betyde det store, men i sammenhæng med de andre små ting du kan gøre vil de udgøre en større del og have en samlet effekt på relevansen af siden.

Jeg vil nu gennemgå en af de vigtigste on-page faktorer som har effekt:

Et <title> tag der tiltrækker besøgende

Af alle on-page faktorer er title tagget uden tvivl kongen. Det er salgsvinduet til din side og det som skal lokke besøgende ind i din forretning.

Hvis du ændrer dit title tag til at være indbydende, informerende og korrekt skrevet vil det kunne ses på søgemaskinerne næsten med det samme i form af bedre placeringer og i langt de fleste tilfælde også flere besøgende.

Grunden til at title tagget er så vigtigt, er blandt andet fordi det har flere funktioner.

  • Det bliver brugt af søgemaskinerne til at afgøre det primære indhold på siden –
    meget som en overskrift i aviserne.
  • Derudover bliver titlen også brugt som link til din side fra bla. søgeresultaterne.

På billedet herunder kan du se eksempler på hvor title tagget bliver brugt. Det er ikke kun Google der bruger <title> på denne måde for andre søgemaskiner bruger også title på denne måde.

<title> skal skrives, så den er iøjnefaldende og indbydende uden at den er urelevant. Du skal huske at inkludere det vigtigste søgeord for siden i din title, da det er her, det får den største vægt.

Du skal dog huske at det også skal skrives til brugeren

Du skal dog huske at det også skal skrives til brugeren, da det er deres indgang til din hjemmeside. Så når du skriver dine titles, skal du huske at det skal være sælgende og indbydende men det skal også være det der er at finde på siden. Hvis du prøver at lokke brugeren ind til noget der ikke er på din side, vil du formentlig kun få det ud af det, at de forlader din side med det samme igen.

Brugerne er i dag blevet meget bedre til at bedømme sider på meget kort tid, så hvis du ikke giver det rigtige indtryk på de første sekunder, så vil de finde en anden side som giver dem det, der bedst ligner det de ledte efter.

Ikke altid, men de fleste gange bør du udelade dit firmanavn fra <title>

En ting som firmaer gør når de lancerer deres hjemmeside, det er at, de sørger for at firmanavnet altid er tilstede i title tagget. Det er også helt fint at det er tilstede mens man udvikler hjemmesiden, men når det gælder search og resultater på søgemaskinerne så er det til tider ganske urelevant og uinteressant at bruge den primære plads på dit firmanavn. De søgende der leder efter dit firmanavn, vil, hvis du gør det rigigt, finder dig alligevel.

Den bedste måde at lave dit title tag på er ved at lave et konkret, sigende og tiltalende title tag som kan fange dem som leder efter det du laver og som ikke kender dig på forhånd.

Produkt og Brandnavne hører eventuelt til på produktsider, hvor de vil kunne fange dem der leder specifikt efter et bestemt produkt. Men det er altså noget andet med firmanavnet, så enten skal du lade det stå til sidst i title, eller helt udelade det. Til de virkelig skeptiske, som ikke tør eller som bare tænker jeg er fuldkommen vanvittig, så brug det der hvor det giver mening – infosiden om firmaet, kontaktsiden, handelsbetingelserne og andre sider som er direkte relateret til firmaet.

3 ting du skal huske når du laver din title:

1. hold den under 70 tegn og gerne under 65 hvis du koncentrerer din indsats på Google (Husk mellemrum og specielle tegn også tæller med)

2. Du skal sælge din side, men jeg vil ikke anbefale du oversælger.

3. Hold øje med din CTR – Det der virker i denne uge, skal måske laves om i næste uge.

%d bloggers like this: