Hvis du er stødt på begreberne ”webhotel” eller ”domæne”, undrer du dig måske over hvad det betyder, og hvorfor det er nødvendigt for at få din hjemmeside online?

Et webhotel er det sted, hvor du har alle dine filer til din hjemmeside liggende. Et webhotel er online. Eftersom det er online, så vil andre også kunne finde dine filer, så snart du får dem lagt ind på webhotellet. Man bruger betegnelsen “hotel”, fordi du lejer plads hos din “host”. Din “host” er den udbyder du har valgt ud fra dine præferencer. Der er mange der tilbyder webhoteller med meget forskellige tillægsydelser og i forskellige prisklasser. Dine filer ligger på webhotellets server, som “serverer” dine filer til dem der gerne vil se dem (besøgende på din hjemmeside). Et webhotel er derfor nødvendigt, hvis du skal have din hjemmeside liggende online så alle kan se den.

Hos os anbefaler vi UnoEuro som webhotel, da de både er billige samt gode til at hjælpe dig, hvis du har problemer. De er desuden blevet kåret til et af de bedste webhoteller på Trustpilotflere år i træk.

Når man køber et webhotel, køber man ofte også et “domæne” samtidig

Når man køber et webhotel, køber man ofte også et “domæne” samtidig. Når du køber et webhotel og et domæne, vil din “host” gøre webhotellet klar, samt sørge for at dit domæne peger mod din plads på webhotellet. Derved vil folk der besøger nettet, kunne skrive www.det-domæne-du-har-valgt.dk og derefter blive dirigeret til dine hjemmeside, som ligger på webhotellet. Domæner købes hos DK Hostmaster eller din “host” ordner det for dig ved køb af både webhotel og domæne hos dem.

Du kan også opsætte din egen server der hjemme og gøre dine filer tilgængelige på denne måde, men dette kan godt være meget besværligt, specielt hvis du ikke er så teknisk anlagt.

Hvilket webhotel skal man så vælge ?

%d bloggers like this: