Hvad er AffiliateWeb?

Vi tilbyder dig al den viden og information du har brug for, for at komme igang eller videre med affiliate marketing.

Her tilbyder vi også virksomheder og private, der driver deres egne affiliate programmer, at blive listet i vores Affiliate Program Arkiv, som annoncør. Det er en måde for dig, der har dit eget affiliate program, til at få gjort affiliate partnere opmærksomme på netop dit firma eller dit produkt. Fordelen i at blive listet hos os, er naturligvis, at få budskabet om dit affiliate program ud til så mange partnere som muligt, så du på den måde kan opnå et større salg af dine produkter eller services.

Alle affiliate annoncører er velkomne, så om du driver dit eget private program, eller om du er med i et netværk, spiller ingen rolle. Det handler om at skabe gennemskuelighed.

Affiliate partnere får et nemt overblik af tilgængelige affiliate programmer i Danmark. Der kan være tale om både affiliate netværk og private affiliate programmer, såvel som andre programmer, der allerede er med i et netværk. På den måde får nye potientielle partnere et godt overblik af de forskellige programmer. Det vil være nemt for den enkelte affiliate partner, at finde et program der passer til en bestemt idé. Herefter er det nemt, enten at tilmelde sig det netværk eller det enkelte program. Ligeledes, vil avancerede affiliate marketers også have et sted at finde hvad de søger.

Opsætning og planlægning af affiliate markedsføring

 

Hvad er affiliate marketing?

Affiliate Marketing er kort fortalt, en metode til at fremme en online forretning, med det enkle formål, dels at tjene flere penge, og dels at gøre flere opmærksomme på et online produkt eller en online service for til sidst, igen, at tjene flere penge.

Det bør vi nok skære lidt mere ud i pap, så alle kan være med her. Lad os starte med at se på, hvilke led der oftest er forbundet i forbindelse med affiliate marketing.

Affiliate marketing består oftest af tre til 4 led:

1 – Først og fremmest har vi producenten eller selve forretningen. Det er dem der har et produkt eller en service de gerne vil sælge. Produktejeren omtales oftest som Affiliate Annoncør.

2 – Derefter har vi naturligvis kunderne. Det er dem der gerne skulle købe produktet eller den service som producenten stiller til rådighed.

3 – Som nummer tre har vi hvad vi kalder en affiliate partner. Han eller hun fungerer som et led imellem producenten og selve kunden. Det affiliate partneren gør er, at fremme producentens produkter og services ved, at fortælle om disse og linke til dem eksempelvis via et website, som partneren selv ejer. På den måde fører affiliate partneren kunderne videre til selve produktet.

4 – I nogle tilfælde har vi også et fjerde led, som er et såkaldt affiliate netværk. Det er en bestemt form for forretning, der har det formål, at samle en masse producenter og de produkter de gerne vil sælge under ét og samme tag. Deres formål er at gøre det nemmere for affiliate partnerne at finde et produkt de kan fremme. Dette fjerde led er ikke altid en del af affiliate marketing, men hvis det er, er det oftest som et mellemled imellem affiliate annoncøren og affiliate partneren. Netværket vil naturligvis også gerne tjene lidt, og tager derfor en bid af kagen.

Valg af tema til jeres Affiliate side

Selve kagen

Producenten som har produktet, giver affiliate partnere en del af den indtjening som de tjener ved at sælge deres produkter. Det betyder, at hvis du eksempelvis fremmer et firmas produkt ved at skrive om det på dit website og fører nogle kunder over til deres website, så bliver de potientielle kunder. Køber de noget, så giver annoncøreren dig en vis procentdel af deres fortjeneste. De kunne også vælge at betale dig for hver eneste potientielle kunde du sender over til dem, uden at de nødvendigvis køber noget. Det kommer alt sammen an på, hvordan de vælger at sætte det hele op.

For at det hele skal fungere, må der nødvendigvis være en eller anden form for statistik, noget der samler op på al den data der figurerer imellem disse led. Det er her et affiliate netværk kommer ind. Det er jo ikke alle produktejere der selv er i stand til at sætte sådan et system op, og derfor kan de med fordel benytte sig af et netværk. Netværket har dels et system der fungerer til at regne ud hvor meget den enkelte partner skal have udbetalt. De har også ressourcer til at stille forskellige bannere og annoncetekster til rådighed for partnerne. De laver naturligvis ikke disse, men gør deet muligt for annoncørerne at liste dem via netværket, så partneren har adgang til dem. Slutteligt har de også et større netværk af partnere tilknyttet, som hurtigt vil få øje på en ny produktejer og deres produkter.

Valg af domæner og webhoteller

Netværket tager dog også en del af kagen

Netværket tager dog også en del af kagen. De tager oftest et bestemt beløb for at køre selve annonceringen, og kan også tage en vis procentdel for hvert salg. Det afhænger alt sammen af hvilken aftale annoncøren får i hus. Men som partner kommer dette ikke dig ved. Du skal bare koncentere dig om, at viderbringe budskabet om produktet, og så have din gevinst for at sende nye kunder til annoncøren.

Annoncøren får udbragt budskabet om sine produkter og services igennem mange affiliate partnere. På den måde bliver produktet annonceret på mange websites, og oftest er det en billigere løsning end andre former for reklame. Annoncøren behøver jo heller ikke betale en formue til et medie, som måske slet ikke bringer nye kunder med sig. På den måde er det både billigt og smart. Annoncøreren betaler principielt kun for kunder der rent faktisk køber noget.

Affiliate partneren (måske dig), har mulighed for at tjene penge på et produkt som ikke er dit eget. Du skal blot fortælle andre om muligheden, og tjener så penge ved at videresende kunderne fra din side til annoncørens.

Affiliate netværket tjener også penge. Dels ved at indgå samarbejdet med den enkelte forretning og dels, ved at produkterne bliver solgt.

Kunden finder produktet som han eller hun er interesseret i. Om det er på dit website eller en andens spiller ingen rolle. Så længe kunden får det ønskede produkt er han eller hun en glad kunde. Det er en win-win for alle parter.

Husk at uanset hvor meget Affiliate du vil lege med skal siden være SEO optimeret.

%d bloggers like this: