Der findes så mange forskellige begreber, teorier, forkortelser og hvem ved ellers hvad indenfor det emne, at tjene penge online. Er Affiliate Marketing det samme som passiv indkomst og omvendt?

Hvis det ikke er det samme, hvad er så forskellen?

Er Affiliate Marketing det samme som passiv indkomst?

Lad os gøre det helt klart, at som udgangspunkt er affiliate marketing og passiv indkomst ikke det samme. Affiliate Marketing dækker over en særlig annoncerings-form indenfor reklame og marketing, hvorimod en passiv indkomst er noget der generes af salg.

Affiliate Marketing er en måde, hvorved annoncører – det vil sige dem der har et produkt, en service eller en ydelse de ønsker at sælge – kan formidle deres annoncering igennem et netværk af website-ejere, der sørger for at annoncere annoncørernes produkter for dem. Som betaling for at website-ejerne hjælper annoncørene med annonceringen, modtager de en kommission i forhold til antallet af klik, visninger, salg, leads med mere.

En passiv indkomst er en indtægt

En passiv indkomst er en indtægt, der kommer gang på gang, måned efter måned for et produkt eller en service der kun er udført én gang. Det vil sige, at det er en indtægt der skabes fra et enkelt stykke arbejde. I stedet for at du udfører den samme handling igen og igen, så gør du det kun én gang, men kan til gengæld tjene på det mange gange efterfølgende.

Passiv indkomst er derfor ikke det samme som affiliate marketing, men man kan godt argumentere for at det arbejde man eventuelt udfører i forbindelse med affililiate marketing kan ende med at blive en form for passiv indkomst. Man kan jo eksempelvis godt skrive en god anmeldelse af et produkt og indsætte et affiliate link til en annoncør, der sælger varen.

Denne artikel

Denne artikel skrives kun én gang, men kan sagtens blive populær og henvise mange kunder til annoncøren, hvorved den indtjener dig en god sum penge. Disse penge kunne godt betragtes som en passiv indkomst. På den anden side, må man også vurdere hvor meget din artikel er værd i sig selv. Herunder bør også medregnes en timeløn for dit arbejde. Så hvis det har taget dig fem timer at skrive artiklen, kan man ikke just kalde de første hundrede kroner for passiv indkomst.

Som udgangspunkt er affiliate marketing og passiv indkomst altså ikke det samme. Men en passiv indkomst kan godt opstå, som resultatet af arbejdet med affiliate marketing.

Læs mere om online markedsføring her.

%d bloggers like this: