1. Det visuelle er meget afgørende

Specielt når det kommer til kommunikation, og det er derfor også medbestemmende for, hvordan dine læsere opfatter dit blogindlæg. Det kan være en god ide at anvende et billede til at fange læsernes interesse. Billedet skal være relevant for indlægget og bidrage til at fremhæve dit budskab.

2. Overskriften på blogindlægget er vigtig

Tænk over at overskriften skal være så relevant for indholdet i indlægget som muligt. Dette er vigtigt for din popularitet i søgemaskinerne. Google kan nemmere finde din blog og det relevante indlæg, hvis overskriften er retvisende for indholdet. Gode velformulerede indlæg med præcise overskrifter er vejen til høje besøgstal.

3. Det er en god idé at fremhæve dit budskab

Det er med til at fange dine læseres interesse.

4. Tag udgangspunkt i dine egne oplevelser…

…når du formulerer dine indlæg, da det giver læseren noget at relatere til. Ved at drage paralleller til din egen hverdag, vil læserne opleve en større tilknytning til din blog og dig som person, uden at du på nogen måde behøver at åbne for dit privatliv.

5. Det er vigtigt at have et venligt sprog

Og ikke skrive hoverende eller bedrevidende. Du kan godt skrive professionelt med et personligt præg, uden at det bliver privat.

6. Dit indlæg skal være velformuleret

Sørg for at have styr på stavningen og grammatikken. For mange sjuskefejl forstyrrer læserens oplevelse. Et godt råd er, at køre dit indlæg igennem en stavekontrol inden du poster det.

7. Afslutningen på dit blogindlæg…

…er meget vigtig, da det er hvad læseren husker, inden de surfer videre. Du kan afslutte med din egen konklusion eller opfordre dine læsere til handling. ”Hvad nu hvis vi alle samler et stykke skrald op fra gaden hver dag, tænk hvor flot vores by vil blive?”

8. Husk at besvare kommentarer

Dette er for at opfordre til dialog, og det viser, at du interessere og respekter dine læseres synspunkter. Bevar den saglige tone hvad enten der er tale om ris eller ros.

9. Post indlæg med jævne mellemrum

Hvis du ved, du får meget travlt det stykke tid, kan du med fordel forberede en række fremtidige indlæg. På vores system kan det skrive hele dit blogindlæg, og samtidig ændre udgivelsesdatoen så indlægget først bliver synligt for dine læsere fra en specifik dato. Dine indlæg behøves ikke nødvendigvis at være lange, men det kan også være korte updates og råd. En god blanding er som altid at foretrække.

10. Folk elsker lister!

Lav meget gerne toplister. Blogger du om mad, kan du f.eks. lave en top 5 over de bedste restauranter i København, kun fantasien sætter grænser. Disse lister er virkelig gode til at aktivere dine læsere og skabe dialog.

Fasthold dine læsere

Læs artiklen: Hvordan får du succes med at blogge?

Konkurrencer

At afholde en konkurrence på din blog er en nem måde at tiltrække opmærksomheden fra nye besøgende. Du vil ikke nødvendigvis opleve, at det langsigtede besøgstal stiger markant, men du kan være heldig, at nogle af de nye besøgende der kommer på grund af konkurrencen bliver hængende. En konkurrence vil booste besøgstallet på kort sigt, og det er en god måde at gøre opmærksom på din blogs eksistens. Dog skal der mere til at fastholde dem på sigt.

Skab et tilhørsforhold

Det er god ide at tale direkte til dine læsere. De vil gerne føle et tilhørsforhold til dig og din blog, og det er på denne måde, at du skaber loyale læsere og ambassadører, der igen og igen vender tilbage til din blog for at læse nye eller gamle indlæg.

Ved at involvere dine læsere i dit arbejde med bloggen og henvise til gamle indlæg eller kommentarer som kun dine mest loyale læsere kender, vil du få disse læsere til at føle sig specielle, og nye læsere vil kunne blive nysgerrige. Så for at opsummere er det vigtigt at tale til dine besøgende, som om de hører til på din blog og er velkomne. Prøv at skabe en slags familiefølelse.

Kommentarer

Kommentarer giver dine læsere mulighed for at interagere med dig som forfatter af bloggen. Det er vigtigt at forstå dine besøgendes feedback og indgå i en dialog med dem, da det giver indtrykket af, at du er ivrig efter at høre, hvad de har at sige. Det burde du også være, hvis du vil opnå en stor fast skare af loyale læsere, der kan sprede budskabet om din blog.

Det kan også være en god ide at kommentere på andre blogs i samme niche som din. Der kan du fra tid til anden henvise til din egen blog, når du finder det relevant. Det medfører forhåbentligt, at der er nogle nye læsere, der får lyst til at kigge nærmere på din blog, hvis du er kommet med en konstruktiv eller positiv feedback til et indlæg.

Kvalitetsindhold

Det er altafgørende for dit besøgstal at have masser af kvalitetsindhold. Blogger du hyppigt om interessante emner og formår du at skrive velformulerede indlæg, er du godt på vej mod flotte besøgstal. En blog er som alle andre produkter; er den af høj kvalitet, vil den til en hvis udstrækning sælge sig selv. Dine kvalitetsindlæg skal være detaljerede og give en masse værdi til dine læsere.

Det gør ikke noget med hyppige korte indlæg, men du skal som tommelfingerregel skrive mindst ét kvalitetsindlæg hver fjortende dag. Du giver dermed dine læsere masser af viden og værdi, og drager dine læsere nytte af blogindlægget, er det med til at lokke dem tilbage til din hjemmeside. Desuden signalerer du seriøsitet omkring din blog, hvis du med jævne mellemrum laver længere gennemarbejdede indlæg.

Sociale Medier

Sociale MedierFacebook og Twitter er to eksempler på sociale medier. BlogHq har fokus på sociale medier i vores blogdesigns, og efter hvert indlæg er det muligt for læseren at anbefale den til sin omgangskreds. Hvis du skriver masser af spændende indlæg, vil du opleve at nogle af dine læsere begynder at anbefale dine blogindlæg på f.eks. Facebook. Hvis bare et par læsere anbefaler dit indlæg til deres Facebook venner, har du lynhurtigt spredt dit indlæg til flere hundrede mennesker.

Du kan også selv dele din blog på Facebook og Twitter. Fortæl dine venner, at du har skrevet et indlæg, som du gerne vil have lidt feedback på. Du kan også poste et link til dit indlæg på diverse blogs. Dog skal du huske ikke bare at poste i blinde, da det så kan blive opfattet som spam. Gør det hvis linket giver mening i forhold til det indlæg, du kommenterer. Du skal ikke være bange for, at det virker påtrængende at anbefale din blog på Facebook og Twitter. Dine venner og familie er de bedst mulige ambassadører for din blog, og det er en glimrende måde at få spredt budskabet om din blog.

Læs med på Amino i artiklen: Hvordan skriver man et godt blogindlæg

Har du mod på mere når det kommer til blogging? Så prøv at Google disse emner:
  • blogindlæg eksempel
  • hvad er et blogindlæg?
  • hvordan ser et blogindlæg ud?
  • hvordan skriver man et blogindlæg dansk?
  • blogindlæg layout
  • hvor langt skal et blogindlæg være?
  • blogindlæg skabelon
  • blogindlæg genre
%d bloggers like this: