Googles kamp mod Fake news og ekstremisme

Googles kamp mod Fake news og ekstremisme

Kampen mellem det gode og det onde

Googles kamp mod Fake news og ekstremisme er en kamp, der kommer til at tage sin tid. Google har igennem længere tid nu kæmpet imod: Falske nyheder, ekstremistiske videoer & dårlige søgeresultater indenfor emner, der ikke bør dukke op. Især de grusomme ekstremistiske videoer med grim sprogbrug har været noget Google gerne vil have bugt med. Det har sat begrebet “sikkert brand” på en prøve mest af alt på YouTube (som Google ejer).

Googles kamp mod Fake news og ekstremisme

Søgninger såsom : “Are women evil?” or “Did the holocaust happen?” har været bragt op, som emner der har sat ny fokus på søgemaskinens evne til at selektere i de gode og dårlige resultater. Der har simpelthen manglet sider, der har autoritet nok og som har beskrevet emnerne på en måde, så Google kan præsentere et godt søgeresultat. Samtidig mangler den vigtige evne til på en sikker måde, at analysere talen på YouTube, så videoer med “forbudte ord”, kan fjernes automatisk.

Fake News

Flere og flere steder dukker, der “Fake news” op. Det er en hård kamp for Google at finde frem til de, som skal bekæmpes og de, som er reelle. Det vil uden tvivl være hjemmesider, med masser af “trust”, der vil blive bannerfører i Googles kamp mod de “Fake News”. De store medier bør overveje at tage emner op, som det ovenstående og beskrive dem på en for alle ærlig måde, så Google kan præsentere det “rigtige” indhold i søgningerne, der så bakkes op af disse siders “trust” (eller på dansk troværdighed).

Her er et eksempel på Fake News, som nogen mener kunne have påvirket Donald Trumps sejr over Hillary Clinton ved det amerikanske præsidentvalg. Det er skuespilleren Denzel Washington, der fremstår, som om han støtter Trump istedet for Obama/Hillary. Det er netop herfor Googles kamp mod Fake news og ekstremisme konstant er til debat. Uden Fake News og falsk propaganda, ville Trump så have vundet?

Læs mere om Googles kamp mod Fake News her.

Google er begyndt at slå igen

Google er dog for alvor begyndt at slå igen. De har lagt en del nye retningslinier for taler/videoer om visse emner på YouTube, der skal overholdes. Disse regler beskriver hvordan Google/YouTube vil straffe de personer, der udgiver videoer af ekstremistisk eller nedladende og krænkende karakter. Google inviterer også brugerne til selv at benytte “flagging”, så brugerne kan sætte et flag ved de emner, der fremstår krænkende og Google kan så tage stilling til om videoen skal fjernes.

Der skal også fokuseres på videoer, hvor der er masser af stødende eller krænkende brugerkommentarer til. På den måde vil Google gøre det svære for folk at misbruge YouTube til propaganda og grumme budskaber. I sidste ende handler det om fra Googles side altid at kunne præsentere det bedste søgeresultat for brugeren og derfor skal de ekstreme personer fjernes eller om ikke andet ryddes fra de interessante placeringer i søgningerne.

Her kan i høre en podcast om emnet

Googles kamp fortsætter

Det vil uden tvivl blive nogle af de emner Google fremadrettet kommer til at skulle fokusere på. Det er ikke kun Google selv, der ønsker et mere “rent” internet, det er vi mange, der ønsker. Nettet er også benyttet meget af børn i skolealderen, og de er stærke brugere af netop YouTube. Derfor bør det være i alles interesse at bekæmpe både ekstremisme på nettet, men selvfølgelig også Fake News, der skaber en masse spørgsmål om “ægtheden” i verden idag.

Læs mere om Youtube og online markedsføring på vores blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *